Program
Volejbal - 26.08.2023 17:41

Stúpa opona mužských Majstrovstiev Európy 2023

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Opona ešte nepadla na kontinentálnom šampionáte žien a o slovo sa už hlásia majstrovstvá mužov. Podobne ako v predošlých dvoch edíciách, ich dejiskom budú štyri krajiny, z ktorých dominantná je vlasť obhajcov zlata. Tí sa o zázemie domácej haly v Perugii, Bologni a Ancone budú môcť oprieť už v skupinovej fáze a vrcholiaci turnaj v play-off bude hostiť Bari a Rím. Ďalšie duely sa hrajú v bulharskej Varne, izraelskom Tel Avive a severomacedónskom Skopje. Šampionát začína v pondelok 28. augusta otváracím zápasom Taliansko - Belgicko a držiteľov medailí spoznáme 16. septembra.

V roku 2021, kedy časť turnaja hostila aj Česká republika, si striebro vybojovali Slovinci a bronz Poliaci. Tí samozrejme nechýbajú na ME ani tento rok a spoločne s Francúzskom a Srbskom dopĺňajú okruh najväčších favoritov. Poľsko, Slovinsko a Taliansko si zároveň zahrali aj semifinále minuloročných Majstrovstiev sveta, kde dobrý dojem štvrťfinálovou účasťou zanechala napríklad aj Ukrajina. Slovenský tím, na rozdiel od toho ženského, na Majstrovstvách Európy nehrá. V kvalifikačnom turnaji sme ostali na štíte Španielska a spomedzi tímov na druhých miestach sme sa medzi účastníkov záverečného turnaja nezmestili. Zastúpenie však budeme mať medzi rozhodcami a hneď otvárací zápas turnaja dostal pod svoj patronát Igor Porvazník.

Vysielanie Joj Šport vám napriek tomu ponúkne vybrané zápasy mužských ME, vrátane ich rozhodujúcich bojov o honor šampióna. Chýbať nebudú najväčšie hviezdy súčasného európskeho volejbalu, ako Simone Giannelli, Kamil Semeniuk, Bartosz Kurek, Nimir Abdel-Aziz, Oleg Plotnickij, Earvin Ngapeth či Uroš Kovačevič.