Program
Volejbal - 19.08.2023 17:01

Dôležitý krok k postupu! Slovenky vyhrali nad Španielskom 3:0

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Základné počty pre našu volejbalovú reprezentáciu žien zneli tak, že v základnej D-skupine potrebuje pod seba dostať dvoch konkurentov a druhý raz v histórii postúpi do vyraďovacích bojov európskeho šampionátu. Po sobote možno povedať, že Slovensko má na viac a pomýšľať môže na druhú priečku, cez ktorú by sa v osemfinále vyhlo absolútnej elite a vytvorilo by si šancu na historickú štvrťfinálovú účasť. Naše dievčatá si vo svojom treťom skupinovom zápase poradili so Španielskom v troch setoch a pred sebou majú ešte dve vystúpenia. Proti Estónsku sa počíta s víťazstvom a Francúzsko sa začína rovnako javiť ako zdolateľný tím.

Po dominantnom prvom sete, vyhranom na sedemnásť, sa Slovenky v druhom trápili o poznanie viac. Súperky stiahli štvorbodové manko, dokonca sa v polovici dejstva ujali vedenia. Potom však naše volejbalistky opäť odskočili a zvládnutú koncovku druhého setu označil tréner Michal Mašek za zlomový moment stretnutia. Ani tretiu časť nám rozhodne súper nedal zadarmo, ale rezultát 25:19 sa javí ako presvedčivý a istý. Dobrý kolektív si kredit na plnom bodovom zisku delil, no duo Zuzana Šepeľová - Karin Šunderlíková v súčte nahralo 33 bodov.

Španielsky tím svoj program základnej časti otváral proti dvom papierovo najsilnejším súperom a nepodal zlý výkon. Proti Holandsku síce padol 0:3, no minimálne vo dvoch setoch ukázal svoju kvalitu a potenciál. Na Francúzkach dokonca ukoristil bod za prehru 2:3, no stratené sily zo včerajšieho večera zrejme proti Slovensku chýbali. I tak má celok z juhu Európy stále reálnu postupovú šancu, no bude musieť zvládnuť duely s papierovo slabšími súpermi. Naša situácia je oveľa priaznivejšia. Po šiestich získaných bodoch sme na druhom mieste, máme zaslúžený deň voľna a po ňom ostávajúce dva zápasy.

Slovensko - Španielsko 3:0 (17, 24, 19)
Rozhodovali: Jovčev (Bul.) a Zulfugarov (Azerb.), 84 min
Zostava Slovenska: Herelová, Žernovičová, Šunderlíková, Šepeľová, Hrušecká, libero: Pállová
Zostava Španielska: Garciová, Lazarová, De Paulová Vianová, Caminová Fernandezová, Varelová Gomezová, libero: Pizová

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora