Program
Volejbal - 17.08.2023 09:01

Zápas, ktorý treba vyhrať. Do ME vstupujú Slovenky

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Ženský EuroVolley 2023 je v treťom dni zápasového diania a premiérovo sa do akcie dostane aj slovenský tím. Ten je súčasťou základnej D-skupiny, ktorá je vo všeobecnosti považovaná za papierovo slabšiu aj vyrovnanejšiu. Nie je v nej žiaden top favorit formátu Talianska, Srbska či Turecka a odhadnúť postupujúcich je pomerne náročné.

V šesťčlennej konkurencii by sa medzi kvarteto osemfinalistiek malo zmestiť aj Slovensko, no cesta k tomu môže byť zradná. Naším prvým súperom je Fínsko, renkingovo druhý najnižšie postavený konkurent. Víťazstvo nad Fínkami je pre nás prvým a potrebným krokom k postupu, no prípadná prehra môže veľmi rozkolísať naše postupové plány a ambície.

Sledujte duel Fínsko - Slovensko aj so zápasovým štúdiom s Veronikou Hrončekovou a Alexandrou Fričovou od 15:30 na Joj Športe!

Web Európskej volejbalovej federácie hodnotil túto skupinu ako veľkú ústretovosť voči Holandsku, ktoré by nemalo mať zásadný problém s postrážením si prvého miesta. Na druhej priečke sa očakáva Francúzsko a o tretiu by už mal prebehnúť ostrý boj medzi Španielskom a Slovenskom, do ktorého rozhodne chcú prehovoriť aj domáce Estónky.

Kým holandský tím na tohtoročných ME prekoná hranicu sto víťazstiev na tomto fóre, so štvrťfinalistom predošlého európskeho šampionátu z Francúzska taktiež treba počítať. Vtedy šlo o ich historicky najlepšie umiestnenie. Španielky naposledy v play-off chýbali a pri ich siedmich účastiach na kontinentálnych majstrovstvách postúpili zo skupiny trikrát. Estónkam ani Fínkam takýto kúsok ešte nikdy nevyšiel.