Program
Volejbal - 05.07.2023 12:51

Volejbalová reprezentácia vo finále prípravy na šampionát

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: JOJŠport

Slovenský volejbalový tím žien je vo finálnej fáze svojej prípravy na Majstrovstvá Európy 2023. Zraz si dali reprezentantky v Liptovskom Jáne a od prvého šampionátového duelu ich delí dvanásť dní. Tréner Michal Mašek má k dispozícii pätnásť nominovaných hráčok, keďže po účinkovaní v Zlatej Európskej lige pribudli aj doliečené a oddýchnuté hráčky.

"Na tento moment začiatku prípravy sme sa pripravovali už od postupu na záverečný turnaj v septembri minulého roka. Čaká nás kopec práce, ale tešíme sa na ňu. V Liptovskom Jáne máme na prípravu ideálne podmienky, keďže všetky potrebné veci máme na jednom mieste. Môžeme sa sústrediť na prácu, čo je podstatné. Verím, že tri týždne, ktoré nás čakajú v Liptovskom Jáne, budú pre nás prínosné a vytvoríme v nich potrebný základ pred reprezentačným vrcholom sezóny," povedal pre web Slovenskej volejbalovej reprezentácie tréner Michal Mašek. K dispozícii má takmer najsilnejší možný tím. Absentuje zranená Nikola Radosová, ktorá ME s určitosťou vynechá. Slovenky čakajú aj tri prípravné zápasy. Postupne sa skonfrontujú s Maďarskom, Slovinskom a Belgickom.

Partia okolo kapitánky Karin Palgutovej absolvovala na Liptove aj mediálne povinnosti, spojené s prípravou promo materiálov pre kontinentálny šampionát. Ten vám odprezentujeme pred akciou a aj počas nej vo vysielaní Joj Šport, ktorý celý ženský turnaj, hraný v Belgicku, Taliansku, Nemecku a Estónsku, odvysiela. Slovensko začína v základnej skupine v estónskom Talline, kde sa stretne s Fínskom, Holandskom, Španielskom, Francúzskom a domácimi. Z každej šesťčlennej skupiny postúpia štyri celky, ktoré budú nasadené do vopred určeného pavúka. Tá naša sa skríži s B-skupinou, ktorej favoritkami sú Talianky, Chorvátky, Rumunky a Bulharky.

Ženská nominácia v príprave na ME 2023:
Nahrávačky: Barbora Koseková (Terville Florange/Fr.), Lenka Ovečková (Chemik Police/Poľ.), Anna Kohútová (VKP Bratislava)
Smečiarky: Karin Palgutová (Paris St. Cloud/Fr.), Mária Žernovič (Sm´Aesch Pfeffingen/Švaj.), Karolína Fričová (Vasas Budapešť/Maď.), Zuzana Šepeľová (Capital at work BÁO Tchalou Volley/Bel.)
Blokárky: Michaela Abrhámová (Saint-Raphaël Var Volley Ball/Fr.), Nina Herelová (VC Wiesbaden/Nem.), Tereza Hrušecká (VK KP Brno/ČR), Katarína Körmendyová (VK UP Olomouc/ČR)
Univerzálky: Karin Šunderlíková (VK Prostějov/ČR), Diana Návratová (VKP Bratislava)
Liberky: Michaela Pállová (VK Prostějov/ČR), Ema Magdinová (VK Slávia EU Bratislava)
Realizačný tím: Michal Mašek (hlavný tréner), Bartlomiej Bartodziejski, Adam Kocian (asistenti trénera), Roman Kubš (kondičný tréner), Maciej Mata (fyzioterapeut), Daniel Bruch (skaut), Ján Uhlárik (tímový manažér)

Program skupinovej časti ženského tímu na ME 2023:
Štvrtok 17. augusta o 16:00: Fínsko - Slovensko
Piatok 18. augusta o 16:00: Slovensko - Holandsko
Sobota 19. augusta o 15:00: Slovensko - Španielsko
Pondelok 21. augusta o 16:00: Francúzsko - Slovensko
Utorok 22. augusta o 19:00: Estónsko - Slovensko

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora