Program
Volejbal - 09.06.2023 12:24

Odvetná časť ZEL so zvýhodneným vstupom pre mládež

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Volejbalová reprezentácia mužov aj žien má za sebou polovicu skupinového programu Zlatej Európskej ligy a v priebehu budúceho týždňa vstupuje do odvetnej časti, teda do druhého vzájomného zápasu s každým súperom. Zverenky Michala Maška dokázali v úspornejšej zostave ukoristiť víťazstvo 3:1 v Rumunsku a následne rovnakým pomerom podľahli Češkám. Chlapi majú na konte tri prehry v halách súperov. Čechom podľahli 1:3, Estóncom 0:3 a Fínom v najvyrovnanejšom boji 2:3. Teraz sa tím Stevena Vanmedegaela predvedie trikrát doma v nitrianskej hale. Dvakrát v Nitre nastúpia aj naše ženy a potrebná tak bude silná divácka podpora.

Slovenská volejbalová federácia pripravila exkluzívne zľavnené vstupenky na tieto zápasy pre žiakov základných aj stredných škôl, ako aj členov volejbalových klubov v mládežníckych kategóriách. Dvojeurové vstupné je možné na konkrétny zápas objednať s minimálne dvoj až trojdňovým predstihom pred jeho štartom. Čo sa samotného turnaja týka, mužský tím začína v sobotu proti Fínom, s ktorými zviedol vyrovnaný boj už v Tartu. Slováci vyhrávali 1:0 na sety, po obrate súpera si vynútili piaty set a v ňom padli pomerom 17:19. Ženy čaká v stredu derby proti Českej republike, ktorú v Zlíne potrápili najmä v druhom a treťom sete.

Češky sú finalistkami z minulého ročníka a trénera Michala Mašeka mrzelo najmä to, že proti nim vonku naše dievčatá nezopakovali výkon z Rumunska: "Neboli sme v istých situáciách dôslední a nebránili tak, ako by sme mali. Naše družstvo ešte nemá také skúsenosti, aby sme to zvládali. Dokázali sme reagovať na zmenu situácie, ale stačilo to len na zisk jedného setu. Potom sme to už vzdali. Mali sme veľa dobrých momentov, ale rovnako aj tých zlých," Steven Vanmedegael, naopak, hovoril o progrese vo výkone mužov. "V posledných dňoch sme veľmi tlačili na to, aby sme boli nastavení dobre mentálne. Museli sme uveriť tomu, že sa môžeme biť na ihrisku ešte viac, ako si myslíme. To sme na kurte aj ukázali. Prvý, štvrtý a piaty set sme hrali skutočne dobre a sústredene. V druhom a treťom sme mali veľké výkyvy. Družstvo ukázalo, že sa zlepšuje. Som presvedčený o tom, že prichádza čas, aby sme konečne vyhrali," povzbudivo hlási pred domácimi vystúpeniami.

Sledujte zápasy Zlatej Európskej ligy na Joj Športe:
sobota 10. júna o 18:00, muži: Slovensko - Fínsko
streda 14. júna o 17:00, muži: Slovensko - Estónsko
streda 14. júna o 20:00, ženy: Slovensko - Česko
sobota 17. júna o 16:00, muži: Slovensko - Česko
sobota 17. júna o 19:00, ženy: Slovensko - Rumunsko