Program
Volejbal - 13.04.2023 14:29

Tragédia po zápase Ligy majstrov. Volejbalistka zrejme spáchala samovraždu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

V stredu večer sa skončila púť talianskej volejbalovej Novary ženskou Ligou majstrov, keď v hale tureckého Eczacibasi Dynavit Istanbul prehrala 0:3 na sety. Ešte viac však komunitou otriasla správa o smrti talentovanej Julie Itumaovej, ktorá podľa všetkého na hoteli spáchala samovraždu. Bezvládne telo osemnásťročnej hráčky našli pod oknami hotela, na ktorého šiestom poschodí bol taliansky tím počas odvetného semifinálového zápasu ubytovaný. Okolnosťami sa zaoberá polícia, pričom turecké médiá zverejnili videozáznam z bezpečnostnej kamery, z ktorých je zrejmé, že jej smrť pravdepodobne nebola spôsobená cudzím pričinením.

Milánska rodáčka s nigérijskými koreňmi hrala na poste univerzálky a reprezentovala Taliansko vo vekovej kategórii do 19 rokov. S tímom sa tešila z titulu majsteriek Európy tejto vekovej kategórie, pričom vo finále proti Srbsku patrila medzi ústredné postavy. V roku 2022 bola súčasťou talianskeho výberu, ktorý hral na Slovensku v rámci EYOF. Predpovedaná jej bola žiarivá a hviezdna budúcnosť a v nabitom kádri tímu Igor Gorgonzola Novara nastupovala prvú sezónu. "Som šokovaný tragickým úmrtím osemnásťročnej volejbalistky Julie Itumaovej. Rodine, klubu aj celej veľkej komunite talianskeho volejbalu posielam objatie," reagoval na tragickú správu bývalý kouč talianskej mužskej reprezentácie Mauro Berruto.

"Igor Volley komunikuje predčasnú smrť volejbalistky Julie Itumaovej s hlbokou bolesťou a silnými emóciami. Ku tragédii došlo v skorých ranných hodinách a turecká polícia vyšetruje všetky okolnosti, za ktorých ku nej prišlo. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť Juliinej rodine a blízkym. Celý náš klub je tragédiou zlomený. Odpočívaj v pokoji, Julia," napísal na svojom webe tím Novary, ktorý je víťazom talianskej ligy z roku 2017 a Champions League 2019. Tohtosezónnu základnú časť skončil na piatom mieste najvyššej domácej súťaže.