Program
Volejbal - 08.01.2023 12:51

Myjava naďalej dominuje mužskej volejbalovej extralige

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Volejbalisti Myjavy zatiaľ kráčajú veľmi presvedčivým spôsobom aktuálnou sezónou najvyššej mužskej súťaže. V sobotu si v našom priamom prenose poradili s Komárnom, v zápase priebežne dvoch najlepších mužstiev, hladko 3:0 a šlo už o ich dvanáste víťazstvo zo štrnástich kôl. Komárno má bilanciu 8-4. Myjava pritom v lige prehrala naposledy ešte v polovici novembra, kedy ju v domácom prostredí zdolali práve Komárňania. Druhá prehra je z úvodného kola s nečakaným zakopnutím proti VKP Bratislava.

Sedemzápasová víťazná šnúra zverencov Vitalija Osipova naznačuje, že by mohlo ísť o jednu z najdominantnejších základných častí za ostatné roky. To by sme sa vrátili do ročníka 2018/19, 2016/17 či 2014/15. V najaktuálnejšom z prípadov Prievidza končila dlhodobú časť so šestnástimi víťazstvami a dvomi prehrami a prvenstvo si bezpečne postrážila aj v nadstavbovej skupine. Dva roky predtým nitriansky tím v šestnástich kolách nenašiel premožiteľa a po pripočítaní šiestich nadstavbových duelov mu v štatistikách svietili len dve prehry. Vôbec najdominantnejší bol Prešov v edícii 2014/15, keď základnú časť vyhral s bilanciou 18-0, po nadstavbe to bolo 26-2 a play-off zvalcoval sériami 3:0, 3:0 a 4:0. Myjave sa to tento rok už s čistým štítom nepodarí, no i tak je prebiehajúca jazda výborným počinom.

Spartak Myjava našiel proti Komárnu hneď troch hráčov s dvojciferným počtom bodov. Tobias Viskup ich na konto svojho mužstva pripísal 15, Erik Watzka pridal o jeden menej a 13 vybojovanými bodmi si štatistiky vylepšil Matúš Konc. Najlepšie bodujúcimi hráčom hostí bol Marek Gergely so 14 bodmi. Ani jeden z troch odohraných setov nebol vyslovenou dominanciou. Prvé dva skončili pomerom 25:19, záverečný 25:23. V závere tretej časti dokonca Komárno viedlo 20:19 či 22:21, no v oboch prípadoch náskok vydržal iba jednu loptu.

Bronzový tím spred roka bol pred štartom tridsiateho extraligového ročníka pasovaný do top trojky adeptov na titul spoločne s Komárnom a Prešovom. Kým však Šarišania sú po troch pätinách programu základnej časti až na štvrtom mieste, zvyšní dvaja favoriti šliapu o poznanie lepšie. Myjava vo svojich štrnástich ligových zápasoch stratila v súčte iba 17 setov a štyrikrát vyhrala "na nulu". Stíha pritom povinnosti aj v Mevza Cupe, kde je na siedmom mieste desaťčlenného poradia. V rovnakej súťaží pôsobí aj Rieker UJS Komárno. Podobne ako Myjava, predtým bol súčasťou Challenge Cupu, kde slovenský tím vypadol na štíte gréckeho giganta Olympiakosu Pireus respektíve Panathinaikosu Atény. Challenge Cup si zahral aj VK MIRAD UNIPO Prešov a nestačil na estónsky Bigbank Tartu.