Program
Volejbal - 08.11.2022 16:48

Štartuje Champions League s nabitými talianskymi či poľskými mužstvami

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Naša televízia sa za rok svojho fungovania stala domovom kvalitného volejbalu nielen slovenského, reprezentačného, ale aj medzinárodného klubového. Na druhý novembrový týždeň bol naplánovaný štart hlavnej fázy Ligy majstrov, ktorá píše už svoj 64. ročník. Okrem talianskych, nemeckých a poľských tímov, ktoré majú v mužskej časti trojnásobné zastúpenie a pravidelne sa preťahujú o najvyššie priečky, sú v akcii aj zástupcovia francúzskeho, tureckého, srbského či českého volejbalu. Extraligu našich západných susedov reprezentujú Karlovy Vary, ktoré brali majstrovský titul druhý rok po sebe. Titul v Lige majstrov obhajuje poľský tím Grupa Azoty Kedzierzyn-Kožle po finálovom triumfe nad talianskym Trentinom.

Spomenutý poľský šampión a bronzové mužstvo talianskej ligy nechýba ani tento rok, no počítať treba aj s tradične silnou Civitanovou, Jastrzebiem, Berlínom či Roeselare. Posledný spomenutý belgický tím bude patriť medzi prvé, ktoré si ukážeme v našich tohtosezónnych priamych prenosoch z Ligy majstrov, no ešte predtým si posvietime na Karlovarsko, vstupujúce do akcie tým najťažším možným spôsobom. Predstaví sa totiž v hale obhajcu trofeje a deväťnásobného majstra Poľska.

Kedzierzyn-Kožle minulý rok postúpil zo skupiny až z druhého miesto a vo štvrťfinále mu pomohlo administratívne vyradenie Dinama Moskva, no v semifinále aj vo finálovom boji bol dominantný. Tento rok gigant od našich severných susedov nevstúpil do sezóny najpresvedčivejšie, kým Karlovarsko v deviatich domácich zápasoch stratilo iba sedem setov. V sezóne 2021/22 sa do Champions League nekvalifikovalo po predkolovom vypadnutí na Benfice Lisabon a presunulo sa do CEV Cupu. Tohtoročný príbeh by mohol byť zaujímavejší a prispieť k tomu hodlá aj slovenský smečiar Jakub Ihnát a univerzál Patrik Lamanec. V D-skupine je spoločne s týmito dvomi klubmi aj belgický Menen a talianske Trentino. Karlovy Vary tak majú unikátnu možnosť skonfrontovať sa s finalistami ostatných dvoch ročníkov Champions League.

V úvode skupinovej časti sa diváci môžu tešiť aj na zaujímavé stretnutie Knack Roeselare - Tours VB. Belgický tím je trinásťnásobným národným šampiónom a zároveň veľmi častým účastníkom pohárových súťaží. V minulej sezóne mu postup zo skupiny ušiel, no na jar 2020 si zahral štvrťfinále. Francúzsky klub má na konte osem titulov z domácej ligy a v minulosti už opanoval Ligu majstrov aj CEV Cup. Prestížnejšiu zo súťaží ešte na začiatku milénia, v Pohári CEV si zahral napríklad aj minulosezónne finále proti Monze.

Sledujte volejbalovú Ligu majstrov live na Joj Športe:
9. novembra o 20:30: Grupa Azoty Kedzierzyn-Kožle - ČEZ Karlovarsko
10. novembra o 20:30: Knack Roeselare - Tours VB