Program
Volejbal - 30.09.2022 19:07

Štart volejbalovej sezóny mužov obstarajú minulosezónni finalisti

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Okrúhly tridsiaty ročník má pred sebou slovenská volejbalová extraliga mužov. Titul obhajuje Rieker UJS Komárno, ktorého hlavnými vyzývateľmi by mali byť mužstvá Mirad Unipo Prešov a Spartak Myjava. Súťaž má sedem tímov, čo je identické číslo ako v sezóne 2021/22. Ďalej nepokračuje Trenčín, ktorého miesto zaujal tím talentov do 18 rokov, vystupujúcu pod hlavičkou "RD SVF". Komárno a Myjava si popri štandardných ligových povinnostiach zahrajú aj v európskych klubových pohároch a budú súčasťou stredoeuróspkej ligy. Prešovčania formu ladia na boje v Challenge Cupe. Volejbalová federácia našim reprezentantom v medzinárodných klubových súťažiach poskytuje okrem príspevku aj servisné služby a materiálnu podporu, ako je zabezpečenie povrchu alebo challenge systému.

V ročníku 2021/22 sa už v domácich halách neukáže Martin Sopko, Matej Kubš, Peter Kašper, Tomáš Lampart, Radovan Prešinský či Ľuboš Kostoláni. Stále však fanúšikovia budú môcť obdivovať hviezdy ako František Ogurčák či Emanuel Kohút. Okrem spomenutých tímov bude súčasťou extraligového pelotónu aj TJ Slávia Svidník, VolleyTeam Prievidza a VKP Bratislava. Svidníčania minulý rok prenikli do semifinále, no v ňom nestačili na Prešov a v boji o bronz podľahli aj Myjave. "Policajti" z hlavného mesta sú piatym tímom celkového poradia z minulej sezóny a Prievidza sa usadila o priečku nižšie. Projekt RD SVF tento rok odohrá s každým súperom dva vzájomné zápasy a tieto výsledky budú plnohodnotne započítané do tabuľky.

Sledujte otvárací zápas sezóny a reprízu minuloročného finále Rieker UJS Komárno - VK Mirad Unipo Prešov 1. októbra od 19:30!

Volejbalu v rôznych podobách bude venovať poctivú pozornosť aj naša televízia. Okrem bohatej zápasovej ponuky zo ženskej aj mužskej najvyššej súťaže sa v našich priamych prenosoch bude objavovať beach volejbal a rovnako aj najkvalitnejšie európske klubové súťaže. Čo sa týka mužskej extraligy, tá pozostáva z dvadsaťkolovej základnej časti, po ktorej sa ide do play-off. Najlepšie dva tímy dlhodobej časti idú priamo do semifinále, ostatní absolvujú "štvrťfinálové predkolo". Šampióna spoznáme najneskôr 3. mája. Historicky najúspešnejším tímom je VKP s jedenástimi titulmi. Naposledy však na trón vystúpil pred dvanástimi rokmi. Šanca na zlatý hetrik sa núka Komárnu. Naposledy niekto vyhral ligu trikrát po sebe ešte na konci 90. rokov a boli to spomenutí Bratislavčania.