Program
Volejbal - 02.09.2022 12:59

Začína sa druhá polovica volejbalovej kvalifikácie. Slovenky zatiaľ druhé

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Naše národné volejbalové družstvo žien šlo do bojov o Majstrovstvá Európy 2023 s jednoznačným cieľom vybojovať si postup. Po jednom vzájomnom zápase s každým súperom v skupine síce majú na konte prehru so Španielkami 1:3, no okrem toho si bez väčších problémov poradili s Dánskom aj Lotyšskom. Španielsko bolo katom kvalifikačných nádejí nášho mužského tímu, no v ženských bojoch o šampionát sú priame postupové miesta dve. Aktuálna pozícia tak Slovensku stačí a vzhľadom na okolnosti aj teší. Výber Michala Mašeka sa musel popasovať s množstvom zranení a chorôb, pre ktoré sa v Poprade a v Gijóne predviedol citeľne oslabený tím.

Nad Dánkami aj Lotyškami sme vyhrali jasne 3:0, pričom súper zo severu Európy nahral v súčte len 34 bodov, celok z Pobaltia 43. Postup ešte definitívne v suchu nie je a s obomi týmito súperkami sa stretneme v odvete vonku počas septembra. Program najbližších týždňov spestrí aj šláger kvalifikačnej E-skupiny proti Španielsku, ktorý rozhodne po postupujúcom z prvého miesta.

"Výsledkovo to bola povinná jazda, ale pred zápasom sme boli vo veľmi ťažkej pozícii. Povolali sme dve ďalšie hráčky, ktoré neboli s nami v príprave a do trinástej hodiny sme nevedeli, kto bude hrať. Klobúk dole, ako to dievčatá zvládli po fyzickej aj mentálnej stránke. Šunderlíková sa zranila a do konca kvalifikácie nám nepomôže. Palgutová je chorá a verím, že bude o pár dni späť aj s ostatnými hráčkami. V nedeľu bude na programe regenerácia, trénovať začneme opäť v pondelok," povedal pre Slovenskú volejbalovú federáciu kouč Michal Mašek po dueli s Dánskom.

Nedeľa ponúkne slovenské vystúpenie v dánskom Köge, odkiaľ sa dievčatá vrátia do Popradu, ktorý je dejiskom ich domácich kvalifikačných duelov. 7. septembra čelia Španielkam a bodku za kvalifikačným cyklom napíšu o štyri dni neskôr v lotyšskej Rige. Aktuálna situácia je taká, že Španielsko je so skóre 9:2 deväťbodové, Slovenky majú šesť bodov a Lotyšky dva, keď si po tuhom "päťseťáku" poradili s Dánskom.

Sledujte naše volejbalové družstvo:
4. septembra o 17:00 Dánsko - Slovensko a 7. septembra o 18:00 Slovensko - Španielsko