Program
Volejbal - 16.08.2022 10:04

Víťazstvo sa rovná istote postupu. Slováci hrajú doma so Španielskom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Naše volejbalové mužstvo síce nevstúpilo ideálne do kvalifikácie Majstrovstiev Európy 2023, no veci sa medzičasom obrátili ku lepšiemu a postup na šampionát je na dosah. Po domácej výhre nad papierovým outsiderom z Gruzínska chlapi svoj cieľ skomplikovali hladkou prehrou 0:3 v Španielsku, no nasledoval vydarený dvojzápas s Maďarskom a výsledok 3:0 v Nitre a 3:1 v Budapešti. Okrem víťazov všetkých kvalifikačných skupín priamo postupuje aj päť zo siedmich tímov na druhých miestach. Naša situácia je už teraz sľubná, no prípadné domáce víťazstvo nad Španielmi nám dá do rúk istotu.

Známym faktom je, že zverenci Mareka Kardoša v F-skupine neobsadia horšie ako druhé miesto. "Chlapcom v prvom rade gratulujem k víťazstvu. Bolo dôležité, lebo bolo za tri body. Splnili sme všetko, čo sme si povedali. Eliminovali sme všetkých dôležitých útočiacich hráčov súpera a dobre sme čítali hru nahrávača. Mrzí ma strata tretieho setu, keď sme neubránili maďarský útok po pozitívnom príjme. Koncovka štvrtého setu bola z nášho pohľadu excelentná. Dobre sme sa naladili na Španielov, s ktorými nás čaká kľúčový zápas o postup na majstrovstvá Európy," cituje jeho spokojné slová web Slovenskej volejbalovej federácie.

Maďarom sme vo dvoch zápasoch pustili jediný set, keď v budapeštianskej hale znižovali na 1:2 a odvrátili tak najskorší možný koniec. Predtým sme vyhrali nad Gruzíncami na nulu. Mužstvo spod Kaukazu bolo hneď po žrebe považované za najslabší článok tejto skupiny a v štyroch zápasoch zatiaľ nezískalo ani set. Prvý vzájomný zápas medzi Maďarskom a Španielskom priniesol tesné víťazstvo 3:2 pre tím z Pyrenejského polostrova. Hralo sa pritom u našich južných susedov. "Som veľmi rád, že sme vyhrali s Maďarmi za tri body. Nebolo to ale ľahké. Súper nás dotlačil do štyroch setov. Trošku nám dochádzala šťava, ale štvrtý set sme si postrážili. Máme dôležité tri body. Preto by som chcel pozvať na stredu do Nitry čo najviac fanúšikov, aby nás prišli povzbudiť," odkázal kapitán tímu Tomáš Kriško. Okrem fanúšikov priamo v hale pri tom nebude chýbať ani JOJ Šport.

Sledujte volejbalový kvalifikačný zápas Slovensko - Španielsko v stredu od 18:00