Program
Volejbal - 09.08.2022 15:49

Teruel naštrbil plány. Volejbalisti hrajú dôležitý dvojzápas proti Maďarom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovenskí volejbalisti majú nepochybný cieľ postúpiť na Majstrovstvá Európy 2023, hoci po žrebe skupín vedeli, že ich čakajú nepríjemné prekážky. V hre je jediné priame postupové miesto a pobiť sa oň s naším mužstvom hodlá aj renkinogový sused Španielsko či nepríjemní Maďari. Gruzínsko je v tejto partii do počtu, čo potvrdili jeho prehry 0:3 so Slovákmi aj Maďarmi, avšak zakopnutie prežili už aj naši. V španielskom Terueli prehrali jasne v troch setoch, keď výraznejší odpor kládli len v druhej časti, ktorú prehrali na 20 bodov. Maďarsko pritom Španielov v prvom kole poriadne potrápilo a padlo 2:3.

"Po excelentnom príjme sme dokázali veľmi dobre útočiť. Horšie to bolo po negatívnej prihrávke, kde sme neútočili až tak dobre. Súper veľmi dobre servoval. My takú úroveň podania nemáme a Španielov sme ním nepritlačili v čase, keď to bolo potrebné. Domáci hrali excelentne a bez chýb. Doma im to ale budeme chcieť vrátiť. Najskôr nás ale čakajú dva zápasy proti Maďarsku, ktoré sú pre nás kľúčové a musíme ich oba vyhrať," cituje web Slovenskej volejbalovej federácie trénera Mareka Kardoša. Konfrontácia so Španielskom mala 78-minútové trvanie, no naše nádeje na postup nepochovala.

Okrem víťazov skupín si miesto na šampionáte zabezpečí aj päť zo siedmich tímov na druhom mieste. Na diaľku sa tak môžeme porovnávať s Portugalskom, Chorvátskom, Lotyšskom či Estónskom. V prvom rade však treba zvládnuť dianie vo vlastnej skupine. Prvý vzájomný zápas s Maďarskom hráme v stredu 10. augusta v Nitre, druhý o tri dni neskôr v Budapešti. Kvalifikačný program našej reprezentácie potom pokračuje domácim zápasom proti Španielsku (17. augusta) a nahustený program končí 20. augusta v Gruzínsku.