Program
Volejbal - 21.07.2022 21:27

Reprezentačná legenda Michal Masný sa lúči s kariérou v Čadci

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Najväčšie mesto na Kysuciach sa počas soboty zmení na volejbalové epicentrum Slovenska. S kariérou sa lúči reprezentačná legenda Michal Masný, ktorý v najcennejšom drese odohral 206 duelov a po konci sezóny 2021/22 ohlásil koniec. Exhibície na plážovom ihrisku, hoci netradične vo formáte šiestich proti šiestim, sa zúčastnia viaceré veľké postavy tohto športu u nás, pričom pozvanie prijalo aj niekoľko Poliakov. Práve tam Masný absolvoval značnú časť svojho športového pôsobenia a vo farbách Sosnowca, Kedzierzynu-Kožle alebo Jastrzebskeho Wegielu sa stal pre fanúšikov nesmrteľnou postavou. Od roku 2019 vlastní dokonca poľský pas.

Športový areál Hotela Husárik v Čadci pripravil od poludnia program ku rozlúčke s impozantnou kariérou, ktorá trvala viac ako dve desaťročia. Organizátori sa tešia z vysokého záujmu a ochoty oslovených hráčov, ktorí s dlhoročným reprezentačným kapitánom Slovenska mali tú česť hrať. V akcii sa predvedie za tím Slovenska Emanuel Kohút, František Ogurčák, Richard Nemec, Michal Červeň či reprezentačný tréner Marek Kardoš. Na opačnej strane siete by mal stáť legionársky tím s bývalým českým kapitánom Alešom Holubcom, dvojnásobným majstrom sveta Michalom Kubiakom či ďalšími dlhoročnými poľskými reprezentantmi ako Bartosz Gawryszewsk alebo Damian Wojtaszek. Partia, ktorá sa spoločne na ihrisku v súťažnom zápase už nikdy neobjaví, no teraz sľubuje veľkú zábavu a dôstojnú bodku za kariérou Michala Masného.

Plagát k poslednému zápasu volejbalovej legendy

Svoje posledné súťažné zápasy odohral v druhej najvyššej poľskej súťaži, kde obsadil s Vislou Proline Bydhošť konečné tretie miesto. Bývalý nahrávač Žiliny, Zvolena, Odolenej Vody, Kladna, Opavy alebo PAOK-u sa silno vryl aj do histórie nášho reprezentačného mužstva. Hral na štyroch európskych šampionátoch, dvakrát vyhral Európsku ligu a je trojnásobným najlepším volejbalistom Slovenska. Slovensko pritom reprezentoval v rokoch 2003 až 2015. Bronzový medailista z Champions League z roku 2014, dvojnásobný majster Českej republiky a vicemajster Rakúska hral do svojich 42 rokov. Teraz štartuje svoju trénerskú kariéru, ako inak, v Poľsku.

Vstup na podujatie v Čadci je voľný a nadšenci sa dokonca môžu dostať k pamätnému suveníru či tombolovej cene. My síce darčeky rozdávať nebudeme, no z celej exhibície odvysielame priamy prenos v sobotu 23. júna od 13:00.

Predpokladané zostavy na rozlúčke Michala Masného:
Tím Slovenska: Michal Masný, Emanuel Kohút, Michal Červeň, Marek Kardoš, Martin Nemec, Richard Nemec, Tomáš Kmeť, František Ogurčák, Rastislav Chudik
Tím legionárov: Bartosz Gawryszewski, Damian Wojtaszek, Piotr Hain, Michal Kubiak, Aleš Holubec