Program
Volejbal - 31.05.2022 22:43

Volejbalistky čaká derby dvojzápas. Dejiskom Nitra a Karlovy Vary

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport
Volejbal Slovensko - Česká republika

Osem mesiacov si fanúšikovia ženského volejbalu museli počkať na federálne derby. Žreb Zlatej európskej ligy v skupine C skrížil cestu Slovenkám a Češkám, ktoré sa stretnú vo dvoch vzájomných zápasoch v Nitre a v Karlovych Varoch. Prvý z nich je na programe už 1. júna, odveta sa hrá o tri dni neskôr. Okrem našich dvoch výberov je súčasťou tejto trojčlennej partie aj tím Chorvátska, ktorý už absolvoval vzájomný zápas s obomi stredoeurópskymi družstvami. Kým zverenkyne Michala Mašeka zdolal 3:0, Českej republike rovnakým výsledkom podľahol. V tomto ročníku prestížneho medzištátneho podujatia nik nevypadne o ligu nižšie, čo trénerom dalo priestor mierne zaexperimentovať so zostavou a poslať do akcie menej odskúšané volejbalistky. Česko však neskrýva vysoké ambície a po osemfinálovej účasti na Majstrovstvách Európy 2021 chce dosiahnuť ešte viac.

Naše dievčatá budú v zápase plniť úlohu outsidera, hoci v augustových meraniach síl boli súperkám schopné sety brať a zrodila sa prehra 1:3 a neštandardná remíza 2:2. "Nečaká nás nič ľahké. Kostru českého tímu tvoria hráčky, ktoré pôsobia v kvalitných zahraničných ligách. Nebude to jednoduché a určite vnímame aj to, že pôjde o česko-slovenské derby a aj o minisúboje českých klubov, ktoré majú v oboch tímoch bohaté zastúpenie," povedala pre web Slovenskej volejbalovej federácie smečiarka Karolína Fričová, ktorá na klubovej úrovni pôsobí v Prostějove. Podobne ako spoluhráčky, verí v prajnú a početnú kulisu v nitrianskej hale. Pre národný tím v novom zložení pôjde len o druhý súťažný zápas.

Tréner Michal Mašek verí, že naše volejbalistky podajú odvážnejší výkon ako proti Chorvátsku: "Dôležitý bude dôraz, lebo aj v prvom sete v Chorvátsku sme do stavu 19:19 držali so súperkami krok a potom sme v koncovke neuhrali už ani bod. V krátkom čase sme popracovali na niektorých veciach. Favoritom zápasu je Česko. Má skúsený tím so skúsenejšími hráčkami ako my, ale chceme využiť všetky jeho slabiny,"

Zostava Slovenska na dvojzápas proti Českej republike:
Nahrávačky:
Lenka Ovečková (Újpest Budapešť/Maď.), Simona Slivková (COP Nitra)
Smečiarky: Karolína Fričová (VK Prostějov/ČR), Lucia Herdová (VK UP Olomouc/ČR), Mária Žernovič (Vasas Budapešť/Maď.), Zuzana Šepeľová (VK UP Olomouc/ČR)
Blokárky: Tereza Hrušecká (VK KP Brno/ČR), Katarína Körmendyová (TJ Sokol Šternberk/ČR), Kamila Slivková (COP Nitra), Tereza Podhradská (VK Pirane Brusno), Nina Boledovičová (ŠŠK Bilíkova Bratislava)
Diagonálne hráčky: Karin Šunderlíková (VK Prostějov/ČR), Alexandra Vajdová (VKP Bratislava)
Liberky: Skarleta Jančová (VK Ostrava/ČR), Ema Magdinová (Slávia EU Bratislava)