Program
Volejbal - 24.04.2022 22:44

Komárno ovládlo extraligové finále v najkratšom možnom čase

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Prešovskí volejbalisti druhý rok po sebe vyhrali dlhodobú časť extraligovej sezóny a do play-off tak vstupovali ako najvyššie nasadený tím. Počas 22 duelov dotiahli do víťazného konca osemnásť, no vo finále narazili na tím Komárna, ktorý so Šarišanmi hrať vie a dokázal to v druhom play-off v rade. Po minuloročnom víťazstve nad papierovým favoritom v semifinále sa tento rok dočkal finálového triumfu v najkratšom možnom čase. Štvrtý finálový zápas nám priniesol najvyrovnanejší a možno aj najkvalitnejší boj, ktorý dospel do piateho setu a v ňom vyhrali domáci Komárňania. Tí počas Veľkej noci triumfovali na východe republiky dvakrát 3:1 a v sobotu v domácom prostredí dostali do rúk postupový mečbal. Ten dokázali pred plnou halou využiť, keď v dramatickom štvrtom sete odvrátili mečbal súpera za stavu 25:26 a záverečné dejstvo, hrané na pätnásť získaných bodov, už bolo plne pod ich kontrolou.

Komárno sa vo finále mohlo spoľahnúť najmä na skvelé trio Peter Mlynarčík, František Ogurčák a Matej Kubš. Vyčnieval najmä Mlynarčík, ktorý sa v celej sérii nedostal pod 15 nazbieraných zápasových bodov. Pre trénera Gabriela Chochoľáka ide o prvý triumf v pozícii hlavného trénera, pričom jeho zverenci sériu strhli na svoju stranu v najkratšom možnom čase. To sa stalo naposledy v roku 2015, zhodou okolností práve v sérii medzi Prešovom a Komárnom, pričom šťastnejší koniec mala akcia pre mužstvo zo Šariša. "Bol to najťažší zápas zo všetkých. Prešov hral naozaj dobre. Musím vyzdvihnúť mojich hráčov, ktorí ukázali gule veľké ako fitlopty. Nebol to ľahký zápas, gratulujem im. Ukázala sa obrovská skúsenosť a ja som šťastný za nich," hodnotil štvrté finále v našom priamom prenose so slzami v očiach kouč Gabriel Chochoľák.

VK Mirad držal nad vodou najmä Michal Ščerba, ktorého v ofenzíve dopĺňal Lukáš Smolej, Šimon Kozák či veterán Martin Sopko. Sezóna 2021/22 pre prešovský tím, dvojnásobného majstra Slovenska, končí na striebornom stupienku. Komárno je piatym mužstvom v histórii, ktorému sa podarilo majstrovský titul obhájiť. Minulý rok zohralo finálovú sériu proti Myjave. Tentoraz sa oponent zmenil, no víťaz nie. Tím Erika Digaňu bol vtedy bronzový a tento rok získal svoj ôsmy cenný kov v histórii. "Blahoželám Komárnu, ktoré bolo lepšie v celej sérii. V tomto zápase som videl výkony hráčov, ako počas celej sezóny. Pevne verím, že pre mladých hráčov to bude odrazový mostík do ďalšej kariéry, ale tohtoročný titul je v správnych rukách," zhodnotil pre JOJ Šport hlavný tréner.

Rieker UJS Komárno - VK Mirad UNIPO Prešov 3:2 (23:25, 25:16, 23:25, 28:26, 15:9), stav série 4-0

Sumár všetkých finálových výsledkov:
VK Mirad UNIPO Prešov - Rieker UJS Komárno 1-3
VK Mirad UNIPO Prešov - Rieker UJS Komárno 1-3
Rieker UJS Komárno - VK Mirad UNIPO Prešov 3-0
Rieker UJS Komárno - VK Mirad UNIPO Prešov 3-2

Tagy: titul Finále