Program
Volejbal - 24.04.2022 12:37

Ženské finále zatiaľ patrí hostkám. Tretí duel sa hrá v Bratislave

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Facebook

VK Slávia EU Bratislava sa môže dočkať svojho jubilejného dvadsiateho majstrovského titulu v ženskej extralige alebo svoj premiérový môže získať Volley Project UKF Nitra. Iný scenár na konci sezóny už do úvahy nepripadá a ligová finálová séria má rovnaké zloženie ako februárové zloženie finále Pohára. V ňom Nitrianky zdolali súperky z Bratislavy presvedčivo 3:0, no ligové vyvrcholenie takou jasnou záležitosťou nebude. Po dvoch dueloch je totiž séria vyrovnaná 1-1, keď klub spod Zobora začal víťazným päťsetovým súbojom v bratislavskom Dome športu, no Slávia si o tri dni vzala požičané a pod Zoborom vyhrala 3:1.

Kým v prvom finálovom zápase úradovala hlavne 25-bodová Nitrianka Romana Hudecová, v druhom súboji si hlavné slovo vzala brazílska blokárka Anny Caroliny Ramosová v radoch Bratislavčaniek, ktorá zaznamenala sedemnásť bodov. Slávia tento rok obhajuje majstrovský titul, z ktorého sa tešila aj v predošlej dokončenej sezóne, keď z trónu zosadila mestského rivala BVK. Nitriansky tím šiel do tohtoročnej ligovej edície ako bronzové družstvo, no s chuťou ukázať, že proti favoritkám hrať vie. Najaktuálnejších päť ligových meraní síl prinieslo hneď tri "päťseťáky" a tri výhry Nitry.

Obe strany sa po druhom zápase série zhodli, že to bolo pomerne divoké až šialené. Pod duel plný zvratov sa mohla podpísať aj nervozita pri veľmi slušnej návšteve na Klokočine. "Dva sety bola Slávia lepšia, dva sety zase my, ale nevyhrali sme. Nakopili sme veľké množstvo chýb, ktoré by sme už v tejto fáze súťaže robiť nemali. V domácej hale sme neprihrávali tak, ako by sme si priali. Ďakujem, že do hľadiska prišlo tak veľa ľudí, lebo toľko som ich v Nitre už dávno nevidel a verím, že nás prídu podporiť aj na budúci týždeň," spokojne konštatoval po našom utorkovom prenose nitriansky tréner František Bočkay. "Miestami nám akoby neskúsenosť niektorých hráčok spôsobovala na ihrisku vážne veci. Či už to bol nedôraz v kľúčových loptách, keď sme si nedokázali poradiť s „mečbolovými“ loptami. Potom nám také lopty odskakovali a to nám spôsobovalo problémy. Pre mňa to bol veľmi zvláštny zápas, lebo s týmto súperom sme si prežili už viacero premrhaných koncoviek. Niekedy treba nezvyčajné a netradičné veci, keď veci nefungujú tak, ako by fungovať mali," hľadel do budúcnosti slávistický kouč Michal Matušov.

Tretí finálový zápas volejbalovej extraligy žien VK Slávia EU Bratislava - Volley Project UKF Nitra vysielame 26. apríla LIVE od 19:00. Komentuje Filip Hudec a Jaroslava Pencová.