Program
Volejbal - 06.02.2022 18:27

Štvorsetový boj medzi mužmi a dominancia nitrianskych žien

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Slovenský volejbal počas prvého februárového víkendu v tomto kalendárnom roku spoznal svojich víťazov. Na veľkú radosť domáceho komárňanského publika sa v mužskej kategórii dostala trofej do rúk Rieker UJS a nasledovalo ženské nitriansko-bratislavské s úspešnejším koncom pre Volley Project. Vyrovnanejší priebeh mal mužský zápas, ktorý mal štvorsetové trvanie. Nitrianky sa do svojich súperiek pustili s veľkým odhodlaním a chuťou, čo zdokumentovali jasným triumfom 3:0 na sety. Šlo pre ne o vôbec prvý triumf v pohárovej súťaži.

Žreb prisúdil priamu finálovú účasť Slávii Svidník už pred samotným finálovým víkendom, zatiaľ čo Komárno muselo svoj nedeľný zápas vybojovať cez sobotné semifinále. V ňom nemalo veľké problémy so Spartakom Myjava, ktorý sa v žiadnom z troch setov nedostal cez dvadsať nahraných bodov. Kým tretí tím priebežnej extraligovej tabuľky veľkú drámu nespôsobil, štvrtý vo finále kládol väčší odpor a tým prekvapil aj samotného domáceho kouča. "Zápas bol oveľa ťažší ako som očakával. Svidník prišiel výborne pripravený a odhodlaný bojovať. Predvádzal skvelý volejbal, dobre bránil a tento odpor nás trošku zháčil. Malými krokmi sme však nakoniec získali prevahu v zápase a vyhrali sme pohár. V Komárne chcú robiť volejbal na vysokej úrovni a toto je preň obrovský krok," povedal bezprostredne po víťazstve 3:1 tréner Komárna Gabriel Chochoľák. Najvyrovnanejšími setmi boli prvé dva, keďže Svidník vstúpil do akcie uchopením náskoku 1:0 a následné vyrovnanie prišlo cez skóre 25:23. Tretí set už Komárno vyhralo cez 19 súperových bodov a vo štvrtom si vybojovalo jedenásť mečbalov, ktoré bez problémov pretavilo na rozhodujúce skóre.

Približne hodinu po konci mužskej finálovej bitky bola na programe ženský súboj medzi Sláviou EU Bratislava a Volley Projectom UKF Nitra. Hoci bol v akcii tím, ktorý Slovenský pohár vyhral 15krát, najviac v histórii, bookmakeri viac verili tímu spod Zobora, ktorý si v sobotnom semifinále poradil s Brusnom 3:1 na sety. Bratislavčanky si finále zabezpečili presvedčivo zvládnutým bratislavským derby proti VKP 3:0. Minulý rok Slávistky opanovali finálový víkend Pohára práve v nitrianskej športovej hale, no v priamom súboji s UKF nezískali ani set. Výsledkom bol rezultát 25:14, 25:20 a 25:16. "Je to najkrajší týždeň môjho života a odmena za odvedenú prácu pre všetky hráčky a celý tím. Od začiatku sme vedeli, čo chceme. Boli sme sústredené na dnešok, neexistoval včerajšok ani zajtrajšok. Výborne sme bránili aj útočili, Slávia menila systémy, ale rýchlo to kolega odhalil a reagovali sme na to," hodnotil spokojne v našom live prenose tréner a čerstvý otec František Bočkay.

Finále Slovenského pohára mužov:
Rieker UJS Komárno - TJ Slávia Svidník 3:1 (-25, 23, 19, 13)

Finále Slovenského pohára žien:
Volley Project UKF Nitra - VK Slávia EU Bratislava 3:0 (14, 20, 16)