Program
Volejbal - 05.02.2022 08:06

Sedem adeptov na zisk trofeje Štefana Pipu. Rozhodne sa v Komárne

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport

Volejbalový Slovenský pohár čaká vyvrcholenie 24. ročníka tejto súťaže a zoznam adeptov na jeho zisk sa zúžil na troch v mužskej a štyroch v ženskej sekcii. Chýba síce mužský obhajca titulu, no na trofej si brúsia zuby viacerí ašpiranti z popredia najvyššej domácej súťaže. Na 5. februára sú naplánované v Komárne semifinálové konfrontácie a nedeľa prinesie rozhodujúce bitky o Trofej Štefana Pipu. To všetko si budete môcť vychutnať nielen priamo v hale pri sútoku Váhu a Dunaja, ale aj v našom live prenose.

Priebeh súťaže skomplikoval covid, ktorý znemožnil plné rozvinutie pohárového pavúka či plánovaného final four. Od januára sa preto začalo pracovať na verzii s finálovým miniturnajom, ktorý sa bude hrať na jeden víťazný zápas. V mužskej časti má isté finále na základe žrebu TJ Slávia Svidník, ktorej vyzývateľom bude lepší z dvojice Rieker UJS Komárno - TJ Spartak Myjava. Obhajca trofeje z Prešova síce kraľuje domácej extralige, avšak o miesto v top trojke Pohára ho pripravili Myjavčania. Ženský turnaj má štvorčlennú podobu, pričom nedeľné finále obstarajú víťazky zápasov Volley project UKF Nitra - VK Pirane Brusno a VKP Bratislava - VK Slávia EU Bratislava.

Volejbalový víkend bude mať priamo v hale na starosti moderátor Slávo Jurko a organizátori sľubujú tradične dobrú volejbalovú šou, hranú na Gerflore, dopĺňanú LED svetlami a Challenge systémom. Pri našom komentátorskom mikrofóne sa vám bude hlásiť Filip Hudec, Ján Halaj, Tomáš Patúc, Jaroslava Pencová a Veronika Hrončeková. Stávkové kancelárie očakávajú mužský finálový boj medzi Komárnom a Svidníkom, pričom domáce prostredie bude mierne nahrávať domácim Komárňanom aj v ňom. Ženský posledný zápas má podľa prognóz obstarať Slávia EU s Nitriankami. Ide zároveň o dva najlepšie tímy v lige, pričom januárové meranie síl bolo presvedčivou korisťou volejbalistiek spod Zobora výsledkom 3:0.

Program finálového víkendu Slovenského pohára
Sobota 5. 2. 2022:
13:00 Volley project UKF Nitra - VK Pirane Brusno
16:00 Rieker UJS Komárno - TJ Spartak Myjava
19:00 VKP Bratislava - VK Slávia EU Bratislava
Nedeľa 6. 2. 2022
14:00 Finále mužov
17:00 Finále žien