Program
Volejbal - 08.07.2021 14:16

Volejbal je pripravený. Mužská aj ženská liga zatiaľ s osmičkou tímov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Slovenskej volejbalovej extralige mužov oproti minulej sezóne ubudne jeden tím, konkrétne VK KDS-Šport Košice. Osmička účastníkov najvyššej súťaže bude doplnená Projektom RD SVF, ktorý zahŕňa talentovaných mládežníckych hráčov, pre ktorých môže byť konfrontácia s poprednými mužstvami cennou a zaujímavou skúsenosťou. Hrať bude výlučne vonku a u každého zo súperov sa predstaví dvakrát. Rovnako z ôsmich družstiev priebežne pozostáva aj extraliga žien. Aj jej členov preveria talenty Projektu RD, prijatý bol nováčik VKP Bratislava, ktorý odkúpil licenciu od VTC Pezinok. O zaradenie do súťaže však požiadal aj ďalší pezinský tím, ŠVK. O ňom bude rozhodovať Správna rada.

Ženská extraliga tak môže mať osem alebo deväť tímov, zjednotený však bol aj počet tímov v druhej najvyššej súťaži. V mužskej aj ženskej časti ich bude štrnásť a rozdelené budú do západnej a východnej časti. Devätnásťčlennú konkurenciu bude mať aj súťaž juniorov a junioriek. Presný rozpis súťaže a program sezóny 2021/22 zatiaľ známy nie je a predchádzať mu musí arbitráž, respektíve konanie ohľadom rozšírenia súťaže.

Mužský titul obhajuje Rieker UJS Komárno, ktorý na začiatku apríla zdolal Myjavu vo finále 3:1 na zápasy. Bronz je v rukách Prešovčanov, ktorí rovnako v novej edícii volejbalovej ligy nebudú chýbať. To však už neplatí o zdolaných Košičanoch. Tí budú fanúšikovi bez pochýb chýbať. Za sebou majú dobrú sezónu, v ktorej v novembri zdolali neskoršieho šampióna z Komárna, v januári vo výbornom zápase potrápili aj Myjavčanov a v semifinále play-off proti Kopaničiarom zohrali skvelý päťzápasový boj. Podobne citeľnú stratu evidujú aj ženy, nakoľko Pezinok je úradujúcim vicemajstrom Slovenska. Po tretej priečke v základnej časti vyradil Brusno aj Nitru, no vo finále nestačil na Sláviu Bratislava.