Program
Triatlon - 19.05.2023 12:51

Dejiskom The Championship Šamorín. Varga nebude chýbať

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

The Championship patrí medzi prestížnejšie eventy triatlonovej sezóny a je vrcholom 21 rokov fungujúcej série pretekov Challenge Family. Finále seriálu kvalitne obsadených pretekov našiel svoje dejisko v Šamoríne. Bude ním centrum X-bionic® sphere a zraz si tam dá viac ako tisíc elitných triatlonistov, rozdelených do viacerých kategórií. Najcennejší titul do svojich rúk získa ten, kto absolvuje dvojkilometrový plavecký úsek, 90 kilometrov na bicykli a 21 kilometrov behu najrýchlejšie.

Sledujte triatlonový The Championship 2023 v nedeľu od 8:45 na Joj Športe!

Najvyššie ambície majú členovia elitnej svetovej tridsiatky, ako Frederic Funk, Aaron Royle, Matt Hanson, Pieter Heemeryck, Tom Bishop, Pablo Dapeňa González, špecialista na dlhšie trate Clément Mignon a samozrejme aj domáca hviezda Richard Varga. Favoritkami na ženské popredie sú Marjolaine Pierréová, Sara Pérezová Salová a Fenella Langridgeová. Na záverečné preteky The Championship sa športovci mohli kvalifikovať umiestnením do šiesteho miesta na niektorom z pretekov Challenge Family, ktorá zahŕňa preteky na strednej aj dlhej vzdialenosti po celom svete. V Šamoríne sa počas víkendu môžeme tešiť na Majstrovstvá Slovenska, preteky Európskej špeciálnej olympiády, Slovenský pohár v šprinte, skrátený Tryathlon či Junior Run.

Pri výbere dejiska The Championship organizátorov zaujal kvalitne vybavený šamorínsky komplex, ležiaci na vyše sto hektárovej ploche so skvelou vybavenosťou pre profesionálne športy, relax, zábavu, turizmus aj pre kongresové využitie. Ako bonus vypichli aj samotnú polohu mesta s blízkosťou viacerých veľkých východoeurópskych miest, kam sa dá dopraviť autom, bicyklom, na koni či na lodi. Triatlonisti si zaplávajú vo vodách Dunaja, zabicyklujú si cez Bodíky, Gabčíkovo, Horný Bar, Báč aj Šamorín a bežecká časť vrcholí v samotnom X-bionic® sphere.