Program
Triatlon - 10.06.2022 23:51

WTCS prvý raz v sezóne v Európe. Leeds aj so zmiešanou štafetou

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: JOJŠport/Youtube

Mesiac po prvej tohtosezónnej zastávke v japonskej Yokohame pokračuje seriál World Triathlon Championship Series na európskom kontinente. Mužská aj ženská špička sa stretne v anglickom Leedsi, kde sa okrem individuálnych pretekov bude súťažiť aj v zmiešanej štafete. Titul od brehov rieky Aire obhajuje domáci Alex Yee a Holanďanka Maya Kingmaová. Aktuálnu edíciu seriálu WTCS má najlepšie rozbehnutú už spomenutý Yee s krajankou Georgiou Taylorovou-Brownovou, ktorí triumfovali v Yokohame. Do konca sezóny 2022 sa však ešte bude rozdávať veľa bodov.

V kalendári je celkovo sedem pretekov, čiže o dva viac ako minulý rok. Počas novembra sa špičkoví triatlonisti prevetrajú na Bermundských ostrovoch a na konci rovnakého mesiaca je naplánované Grand Finále v Abu Zabí. Tri dejiská pretekov WTCS sú doplnené o zmiešanú štafetu. Tá bude v rámci 14. sezóny debutovať práve v Leedsi a aktéri si ju zopakujú aj o dva týždne a v Montreale a v júli v Hamburgu. Nakoľko ide o najprestížnejšiu sériu triatlonového súperenia, na konci programu spoznáme svetového šampióna. Tými aktuálnymi sú Nór Kristian Blummenfelt a Bermundčanka Flora Duffyová.

Samotný okruh v Leedsi tradične začína 1500-metrovým plaveckým úsekom, ktorý prebehne vo vodách jazera Waterloo. Následne sa účastníci prejdú na bicykli v blízkosti nábožensky ladenej časti Oakwood s významným evanijelickým aj katolíckym kostolom, prejdú okolo turistami vyhľadávanej leedskej zoo a po zosadnutí z bicyklov ich čaká desaťkilometrový záverečný bežecký okruh, okolo The Mansion, jednej z najväčších mestských dominant, krásnej a zachovanej budove z 20. rokov 19. storočia, a popri menšom z mestských jazier zamieria do cieľa.

Triatlonové preteky v Leedsi v rámci WTCS 2022 odvysielame v sobotu 11. júna od 20:00!

.

Kompletný kalendár World Triathlon Championship Series 2022:
14. - 15. mája: Yokohama, Japonsko
11. - 12. júna: Leeds, Veľká Británia
24. - 26. júna: Montreal, Kanada
9. - 10. júla: Hamburg, Nemecko
7. - 8. októbra: Cagliari, Taliansko
5. - 6. novembra: Bermuda, Bermudské ostrovy
23. - 26. novembra: Abu Zabí, Spojené arabské emiráty

Tagy: triatlon