Novinky - 22.09.2023 21:01

HK Dukla INGEMA Michalovce - HK Spišská Nová Ves 3:4 v 3. kole, Spišiaci po obrate na čele tabuľky

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport / tasr

Po treťom kole nového ročníka hokejovej Tipos extraligy prišlo k zmene na čele tabuľky. Na prvú priečku sa posunuli hráči Spišskej Novej Vsi, ktorí otočili duel v Michalovciach z 0:3 na 4:3. Spišiaci majú ako jediní na konte plný počet 9 bodov.
        Obhajca titulu z Košíc vybuchol v Poprade, kde po úvodnej dvadsaťminútovke prehrával už 0:5. "Kamzíci" si výsledok postrážili a deklasovali "oceliarov" 7:2. Po dva góly za domácich strelili Dominik Jendek a Markus Suchý. Košičania majú na konte iba tri body a v tabuľke im patrí 6. priečka.
        Piatkovým tretím kolom zarezonovali až tri hetriky. Tromi gólmi zostrelil bratislavský Slovan útočník Zvolena Peter Zuzin, ktorý prispel k triumfu HKM nad "belasými" 5:2. Tri presné zásahy si na svoje konto pripísal aj lotyšský obranca Roberts Mamčics v drese Nových Zámkov. "Býci" nadviazali na triumf z Nitry a zdolali Duklu Trenčín vysoko 7:2.
        Na prvé body stále čakajú Nitrania. Nad sily "corgoňov" bol tentoraz Liptovský Mikuláš, ktorého víťazstvo na domácom ľade režírovali s ľahkosťou hrajúci legionári. Presilovkový hetrik zaznamenal Rus Alexander Avcin a vo všetkých strelených góloch Liptákov mal prsty americký obranca Mitch Miller, ktorý nazbieral päť asistencií.
        Okrem Nitry naďalej na prvé extraligové body čaká Humenné, ktoré je po prehre v Banskej Bystrici (4:6) na dne tabuľky o skóre za mužstvom spod Zobora.

        TEL - 3. kolo:
        HK Dukla INGEMA Michalovce - HK Spišská Nová Ves 3:4 (3:0, 0:2, 0:2)
        Góly: 2. Korenčik (Acolatse, Pearson), 5. Paločko (Bjalončík, Solenský), 19. Bjalončík (Acolatse) - 32. Archambault (Vartovník, Merežko), 38. Vandas (Nellis), 44. Giľák (Archambault), 56. Burgess (Myklucha, Archambault). Rozhodovali: Jobbágy, Orolin - Šoltés, Tichý, vylúčení: 7:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, 3021 divákov

        Michalovce: Škorvánek – Bodák, Macejko, Acolatse, Korenčik, Michalčin, Mihalik, Fedor, Pišoja – Daugaviņš, Newton, Heard – Santos, Pearson, Suja – Buc, Solenský, Bjalončík – M. Valach, Paločko, Kabáč
        S. N. Ves: Surák (21. Melicherčík) – Merežko, Ališauskas, Groch, Žiak, Ouellet-Beaudry, Romaňák – Archambault, Nellis, Burgess – Vandas, Marosz, Majdan – Džugan, Myklucha, Giľák – Hamráček, Bortňák, Vartovník
Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora