Novinky - 06.08.2021 17:01

Kauza Podkonický: Slovan počká, kým si vybaví veci vo Zvolene

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Hokejový Slovan Bratislava v týždni oznámil angažovanie Andreja Podkonického na post asistenta trénera, pričom ten zároveň bude mať svoje povinnosti aj pri reprezentačnom tíme do dvadsať rokov. Malo to však jeden veľký háčik - zároveň mal platný kontrakt s ligovým konkurentom zo Zvolena, ktorý minulý rok vyradil Bratislavčanov vo vyraďovacej časti. "Rytieri" na problém okamžite upozorňovali a neskrývali svoje rozhorčenie. Stanovisko vydal aj Slovan, ktorý si žiadnu chybu nepripúšťa, no sám proti perspektívnemu trénerovi dôsledky vyvodzovať pravdepodobne nebude. V sezóne 2021/22 s ním počíta.

"Tento jeho nečakaný krok je hrubým a neetickým porušením všetkých platných dohôd od človeka, ktorému sme ako odchovancovi a trénerovi, v ktorom sme videli veľký potenciál, vyšli v klube vždy v ústrety a vytvárali mu nadštandardné podmienky," hnevá sa klub spod Pustého hradu na svojom oficiálnom webe. Prezident klubu Dušan Mráz to považuje za bezprecedentný krok, keďže po zisku titulu si s trénerom podal ruku a obaja sa tešili na ďalšiu spoluprácu. Nešlo pritom len o slová. Podkonického aktuálny kontrakt trvá do leta 2022 a dobré výsledky vytvárali predpoklady na jeho predĺženie. Zároveň v ňom HKM videl vzor pre nastupujúcu generáciu, ktorej sa mal rovnako venovať. "Cítime sa dotknutí neférovým odchodom nášho úspešného odchovanca ku konkurencii a nevylučujeme podniknutie právnych krokov," dodáva vedenie.

Keď ho Slovan predstavil ako posilu svojho trénerského tímu, vyvolalo to patričný rozruch. V reakcii sa tím z hlavného mesta háji tým, že do rokovaní vstupoval v dobrej viere. Vedel síce o práci pre národný tím dvadsaťročných, nie však o platnej zmluve so Zvolenom. "Ak sa potvrdia informácie o platnosti tohto kontraktu, pozastavíme účinnosť jeho zmluvy v HC SLOVAN Bratislava až do momentu, kým si Andrej Podkonický nevysporiada svoje vzťahy s HKM Zvolen, keďže nám záleží na pokračovaní dobrých a korektných vzťahov s klubom HKM Zvolen a jeho predstaviteľmi," píše vo svojej reakcii. Vzťahy týchto klubov sa pritom už naštrbiť počas leta podarilo, keď miestenku do Champions Hockey League nezískal majstrovský Zvolen, ale medzinárodne skúsenejší bratislavský tím.