Novinky - 03.10.2020 08:49

Na Slovensku strelil gól a vychytal dva tituly. Hovi smeruje do NHL

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Nenápadný fínsky hokejový brankár Sasu Hovi vo vlasti veľký rozruch nespravil, no Českú republiku aj Slovensko v priebehu niekoľkých rokov priam pobláznil. V sezóne 2005/06 bol hlavným dôvodom, pre ktorý sa Vsetín zachránil v najvyššej českej súťaži a všimol si ho HC Slovan Bratislava. Zaň chytal tri roky, vychytal dva majstrovské tituly, v play-off 2008 dokonca strelil gól a následne sa ešte presťahoval do Komety Brno, v ktorej bol tri roky brankárskou jednotkou a bol pri jednom získanom striebre. Svoj posledný rok aktívnej kariéry venoval Znojmu v nadnárodnej EBEL a potom oznámil koniec.

Z času na čas sa ešte česko-slovenským fanúšikom pripomenul. V roku 2016 bol na rozlúčke Ľubomíra Višňovského a vedelo sa aj to, že je členom trénerského tímu tureckej reprezentácie. Tá momentálne pôsobí v piatej najsilnejšej výkonnostnej divízii majstrovstiev sveta. Popri tom rozbehol biznis so športovým odevom a bol spoluzakladateľom fínskej zastupiteľskej organizácie, ktorá dohadzovala klubom zaujímavých hráčov a naopak. Teraz si však do životopisu zapíše jednu mimoriadne zaujímavú informáciu - prácu pre nováčika NHL.

Jeho meno totiž figuruje medzi skautmi klubu Seattle Kraken a sám o tom nadšene informoval prostredníctvom Instagramu. "O kontrakte v NHL som sníval od chvíle, kedy som sa hokeju začal venovať ako hráč. O tridsať rokov neskôr sa mi to splnilo v mojej novej kariére," napísal 38-ročný Fín. Seattle začne hrávať NHL od sezóny 2021/22 a hoci má ešte na skladanie realizačného tímu čas, generálny manažér Ron Francis chce mať jasnejšie v tom, s akými mladíkmi sa bude dať počítať.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora