Novinky - 13.08.2019 19:53

Slovensko je rozdelené. Hokejová karavána ide ďalej so Slovanom aj Zámkami

Zdroj: huste

Všetkých trinásť prihlásených klubov odporučila Ligová rada najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Výkonnému výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), aby dostali licenciu na sezónu 2019/2020. Model nového ročníka súťaže s 13 účastníkmi oznámia v stredu.

      

HC Slovan Bratislava teda definitívne bude súčasťou Tipsport Ligy v nasledujúcej sezóne. Už 1. augusta belasí VV SZĽH vydokladovali vyrovnanie finančných záväzkov so všetkými bývalými hráčmi a funkcionármi. Novovzniknutá Ligová rada všetko preskúmala a VV SZĽH schváli udelenie licencie. Treba dodať, že s udelením licencie súhlasili aj všetky kluby Tipsport Ligy.

Kto tvorí Ligovú radu? Prezident SZĽH Miroslav Šatan, šéf Pro-Hokeja Richard Lintner a Igor Guryča.  

    
 Ako to je s Novými Zámkami?

Štyria hokejisti Henrich Ručkay, Miroslav Zaťko, Richard Nejezchleb a Filip Dundáček podali v pondelok návrh na vyhlásenie konkurzu na HC Nové Zámky. Podľa hráčov nevyplatené financie posúdil VV SZĽH ako sporné. Tento fakt znamená, že Nové Zámky neporušujú podmienky na udelenie licencie. V zmysle predpisov táto situácia nie je v rozpore s naplnením podmienok na udelenie licencie.