Novinky - 10.09.2023 18:28

Drake Rymsha prišiel do Európy vďaka skvelým odporúčaniam od rodiny

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: hkmzvolen

25-ročný útočník je jednou z posíl, ktorá prišla pod Pustý hrad v tomto lete, a mal by patriť ku kľúčovým hráčom HKM. Drake odohral väčšinu prípravných zápasov na krídle pri Chrisovi Langkowovi, kde zrejme začne aj sezónu. V rozhovore sa dozviete viac o jeho doterajšej kariére a veľa ďalších zaujímavostí.

Naša organizácia mala o teba veľký záujem už pred minulou sezónou. Čo ťa presvedčilo predsa len vyskúšať európsky hokej?
Jednoducho som chcel len zmenu prostredia. Môj otec hral v Európe 6 rokov, strýko hral v Európe 5 rokov a môj brat hrá v Európe už štvrtú sezónu. Všetci si pochvaľovali životný štýl, hokej a fanúšikov.

Rozprával si sa so svojím bratom predtým, ako si odišiel na Slovensko?  
Samozrejme. Môj brat tu hral dve sezóny a o lige a štýle hokeja hovoril len samé dobré veci.

Kde si absolvoval letnú prípravu a ako vyzerala?
Pripravoval som sa so skupinou profesionálnych hokejistov v oblasti Detroitu v Michigane. Trénovali sme päť dní v týždni a trikrát týždenne sme chodili na ľad.

V roku 2017 ťa draftovalo Los Angeles. Ako si prežíval draft a ako si na tento deň spätne spomínaš?
Tento deň bol naozaj splneným snom. Bol so mnou môj otec, dvaja strýkovia, brat, bratranec a najlepší priateľ z detstva. Mal som šťastie, že draft sa konal v Chicagu, čo znamenalo len štyri hodiny cesty z domu.  Byť pri tom, počuť svoje meno a oslavovať so svojimi blízkymi bol deň, na ktorý nikdy nezabudnem.

Neskôr si zažil veľmi špecifickú sezónu. Podarilo sa ti zahrať si v najlepšej lige na svete, avšak bola to zrejme pre teba náročná sezóna, v ktorej si odohral dokopy iba dva zápasy.
Bola to covidová sezóna. Na začiatku sezóny som odohral jeden zápas v AHL a hneď ma zaradili do taxi zostavy Los Angeles. Dostal som sa do NHL na celú sezónu a trénoval som s takými hráčmi ako Anže Kopitar, Dustin Brown, Drew Doughty a Jonathan Quick. Vidieť tú tvrdú prácu, ktorú som do tej sezóny vložil, a získať zápas v NHL bol rok a deň, ktorý si budem navždy pamätať.

Priblíž fanúšikom, aký si typ hráča.
Som tvrdo pracujúci hráč, ktorý sa spolieha na súťaživosť, korčuľovanie a strelu. Každý zápas viete, čo odo mňa dostanete. Svojou tvrdou prácou na ľade sa snažím ísť príkladom a taktiež môžem poskytnúť vodcovstvo, keďže som už šiesty rok profesionál a mám skúsenosť s NHL.

Do Zvolena si pricestoval aj so svojou snúbenicou. Ako trávite voľný čas?
Byť vo Zvolene je pre mňa skvelou skúsenosťou. Moja snúbenica Mckenzie pred touto sezónou nikdy nebola v Európe a obaja sme si zamilovali tento životný štýl! Veľa času trávime prechádzkami v centre a návštevou rôznych kaviarní a všetkého, čo toto skvelé mesto ponúka.

V novej sezóne budeš nosiť číslo 86, ktoré si nosil v ECHL a v Ottawa 67´, ale okrem neho si nosil viaceré zaujímavé čísla ako 17, 20, 19, 43. Ktoré je ale tvoje najobľúbenejšie?
86 a 43 sú moje najobľúbenejšie čísla. Číslo 43 som nosil v Kings, keď som debutoval v NHL, takže toto číslo bude pre mňa vždy významné. Čo sa týka čísla 86, to som nosil celý život. Sidney Crosby bol mojím obľúbeným hráčom, keď som vyrastal, a nosí číslo 87, pretože má narodeniny 7. augusta. Ja som si vybral číslo 86, pretože mám narodeniny 6. augusta.