Novinky - 22.09.2020 08:51

Zvolenská letná posila nevydržala ani do prvého kola

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Počas leta bol posilou hokejového Zvolena, ktorá pravdepodobne v médiách zarezonovala najviac, no na strednom Slovensku sa ani nestihol poriadne zabývať. Skúsený center Mike Hammond na šampionáte v Bratislave a Košiciach 4 gólmi vystrieľal záchranu Veľkej Británii a potom sa upísal HKM. V jeho farbách absolvoval letnú prípravu, no počas nej nepresvedčil a tak sa s ním rozlúčil. Dôvodom bolo, že od 30-ročného rodáka z Brightonu očakával viac.

V piatich prípravných zápasoch strelil dva góly a raz asistoval, no najaktuálnejšie tri vystúpenia Zvolena už prežil mimo zostavy. "Zahraničný hráč musí byť kvalitou nad domácimi. V tomto prípade nespĺňal to, čo sme potrebovali," cituje web hokejportal.sk slová trénera Petra Oremusa. Hammond má za sebou rok v ECHL, odkiaľ sa presunul na tri sezóny do Británie a naposledy hájil farby nemeckého druholigistu Lausitzer Füchse. Za "rytierov" si súťažný štart nepripíše.


Výhra po predĺžení nad Francúzskom na košickom ľade znamenala zotrvanie Británie v elitnej kategórii

Na skúšku však prichádza iný zaujímavý center. Dres Zvolena si nejaký čas bude obliekať Juraj Mikúš, účastník piatich svetových šampionátov, ktorý tam hrával už medzi januárom a marcom tohto kalendárneho roka. Predtým nastupoval za Litvínov a v rámci prípravy bol na krátkom try-oute v Třinci. Štart sezóny 2020/21 v najvyššej hokejovej súťaži je naplánovaný na 2. októbra a prvým súperom stredoslovákov budú domáce Košice.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora