Novinky - 17.09.2011 00:28

Cieľ pod Dubňom splnený

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

MsHK DOXXbet Žilina - HKm Zvolen 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Góly: 28. Smotrila (Sivák) - 9. Šachrajčuk (Brabenec), 21. Ďaloga (L. Jurík, V. Baláž), 25. Méry (L. Jurík, Leskovjanský), 48. Marek Slovák (Šachrajčuk)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Juraško (Zvolen) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák - Bundil, Návratek, 1026 divákov

Zostavy:
Žilina: M. Laco (25. I. Murín) - D. Devečka, Kudělka, Houdek, Ďurkech, Krčula, Dlouhý - Stupka, Róbert Huna, Richard Huna - Sivák, Troliga, Smotrila - Drábek, Hreus, T. Sýkora
Zvolen: Škrečko - Mucha, Juraško, Bronilla, Ďaloga, Vantroba, Hraško, Ťavoda, Šiška - V. Baláž, L. Jurík, Otčenáš - Marek Slovák, Šachrajčuk, Brabenec - Zuzin, Trochta, Škvaridlo - Leskovjanský, M. Jurík, Méry


Úvodné stretnutie novej extraligovej sezóny v Žiline sa začalo v svižnom tempe. V 4. min domáci obranca Devečka nastrelil delovkou ľavú žŕdku Škrečkovej bránky. V 7. min bol vylúčený domáci Ďurkech a keď už mal naskočiť na ľadovú plochu, ukrajinský útočník Šachrajčuk mieril sám pred brankárom Lacom presne - 0:1. Žilinčania si vytvorili tlak, ale príležitosti Siváka v 15. min, následne Hreusa a najmä Stupku zostali nevyužité. V závere prvého dejstva mali hostia početnú prevahu, ale ju nevyužili.

Skórovať sa im podarilo až na začiatku druhej časti hry, keď hneď v jej prvej minúte Ďaloga strelil druhý gól Zvolena. V 25. min potom Méry do odkrytej bránky zvyšoval už na 3:0 pre hostí. Po treťom inkasovanom góle vystriedal domáceho gólmana Laca skúsený Igor Murín. V 28. min výborne unikol Sivák, nezištne prihral Smotrilovi a ten zaznamenal prvý gól Žiliny v tejto sezóne. Tri minúty pred koncom druhého dejstva strelu domáceho kapitána Hreusa vyrazil brankár hostí Škrečko pred seba, ani následná dorážka neskončila za jeho chrbtom.

Záver druhej tretiny a úvod tretej časti bol v znamení útočníka hostí Mareka Slováka. Ten najskôr dvakrát zohrieval trestnú lavicu, ale v 48. min netradične od modrej čiary strelil štvrtý gól hostí, ktorým rozhodol o výsledku zápasu. Ten sa už v posledných minútach len dohrával a hráči HKm si aj zásluhou výborného výkonu brankára Škrečka odniesli zo Žiliny zaslúžené víťazstvo.

Július Pénzeš (tréner Žiliny): "Bolo to vyrovnané stretnutie. Myslím si, že sme mali aj trochu navrch, vypracovali sme si viac šancí. Zvolen bol však efektívnejší ako my. V zakončovaní vidím jedinú chybu mužstva v zápase, z ktorej sa musíme poučiť. Zvolenu výborne zachytal brankár Škrečko. Ten nás pripravil o body, ktoré sme chceli získať.
Jozef Škrak (tréner Zvolena): "Do Žiliny sme cestovali s cieľom zvíťaziť. To sa nám podarilo, preto sme radi. V prvej tretine to bol typický zápas na úvod sezóny, určitá nervozita bola na našich hokejkách. Dali sme však gól, potom to už bolo lepšie. Boli sme efektívnejší v zakončení a výborný výkon podal brankár Škrečko."