Novinky - 14.09.2011 12:49

Zvolenská mlaď to už rozbalila

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hkmzvolen
Zvolen mladí hráči juniori

Zvolenských juniorov vedie tak, ako v predchádzajúcej sezóne skúsený tréner Peter Mikula. So svojím asistentom Františkom Kučerom doviedli svoje mužstvo vlani k bronzu, čo bolo v posledných troch sezónach už tretie medailové umiestnenie (striebro – bronz – bronz) zvolenskej juniorky v rade. V letnej príprave mali naši juniori vytvorené dobré podmienky a v prípravných zápasoch kvalitných súperov. Do novej sezóny vstúpil Mikulov tím so silným kádrom, o jeho možnostiach už niečo naznačila skutočnosť, že vyhral kvalitne obsadený turnaj vo Švajčiarsku. Preto sú aj v klube očakávania od tohto kolektívu vysoké, jednoznačne sa čaká posun vyššie a tretie miesto na konci sezóny už bude málo.


V extralige juniorov nastala dôležitá zmena. Keďže od budúcej sezóny bude hrať v súťaži namiesto doterajších 14-tich iba 12 mužstiev, v tomto ročníku zostupujú tri, zápasy by teda mali nadobudnúť na dôležitosti i dramatickosti.
Dorastenci majú už tiež prvý úspech za sebou, keď v predsezónnej príprave vyhrali v Košiciach Memoriál L. Trojáka. Tréner Peter Hričina so svetobežníkom Eduardom Giblákom na mieste asistenta, dosiahli s mužstvom vlani až na stupeň víťazov a v najvyššej dorasteneckej súťaži obsadili 3. priečku. V rámci každoročnej prirodzenej obmeny kádra do mužstva prišli členovia majstrovského tímu starších žiakov, no v extralige dorastu sa musia najprv „oťukať“. Trénerov Hričinu a Gibláka preto čaká množstvo práce, tá by však v súťaži so 16-timi účastníkmi mala priniesť ovocie.


1. ligy starších a mladších žiakov stredoslovenského regiónu majú po 12 účastníkov, HKM Zvolen v nich zastupujú družstvá 9., 8., 7. a 6. športovej hokejovej triedy, ktoré sú pod vedením týchto trénerských dvojíc:


9. HT: tréner Mgr. Branislav Štímel, asistent Ing. Miroslav Klein


8. HT: tréner PaedDr. Pavol Igríni, asistent Mgr. Ivan Szilvasi


7. HT: tréner Mgr. Branislav Štímel, asistent Pavel Halama


6. HT: tréner PaedDr. Pavol Igríni, asistent Mgr. Ivan Szilvasi


Hráči 5. hokejovej triedy sú účastníkmi Stredoslovenskej divízie prípraviek s 15-timi účastníkmi rozdelenými do dvoch skupín. Družstvá hrajú nesúťažné stretnutia, hracími dňami sú nedele a zvolenské nádeje vedú tréneri Ján Podkonický a Marek Kleniar.


Štvrtáci hrajú takisto nesúťažným spôsobom, 14 účastníkov je rozdelených do 4 skupín a stretnutia sa hrajú turnajovým spôsobom podľa pravidiel minihokeja. Sezóna vyvrcholí finálovým turnajom Orange Cup v Bratislave. Trénermi 4. HT sú Ján Podkonický a Simon Gubančok.