Novinky - 05.01.2024 20:23

HK Spišská Nová Ves - HC 19 Humenné 3:1 v 33. kole Tipos Extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport / tasr

Tento duel 33. kola hokejovej Tipos extraligy je možné sledovať na mobiloch, počítačoch či televíznych obrazovkách aj prostredníctvom aplikácie JOJ PLAY. 

V našej SMS súťaži môžete hrať o 6-mesačné predplatné na aplikáciu JOJPLAY. 

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v piatkovom zápase 33. kola Tipos extraligy nad HC 19 Humenné 3:1. Upevnili si tým pozíciu lídra tabuľky a zároveň potvrdili dominanciu na domácom ľade. Pred vlastnými divákmi zvíťazili vo všetkých šestnástich doterajších zápasoch a k vytvoreniu nového extraligového rekordu im ostáva zvíťaziť už iba v nasledujúcom stretnutí. Hráči Humenného sú po 20. prehre v sezóne naďalej na poslednom 12. mieste tabuľky.
        Tréner Humenného Martin Štrba mal k dispozícii iba necelé tri formácie. Dôvodom boli príznaky vírusového ochorenia u viacerých hráčov, ktorí napokon do Spišskej Novej Vsi nevycestovali.
        Výrazne oslabení hostia v prvej tretine vzdorovali favorizovaným Spišiakom. Tí sa viackrát dostali do útočného pásma a vytvorili si niekoľko gólových príležitostí, no brankár Boľo podržal svoj tím. Domáci išli do vedenia v 28. minúte, keď Majdan zblízka prekonal Boľa - 1:0. Hráči Humenného naďalej pokračovali v disciplinovanej hre a v 42. minúte sa dočkali vyrovnania. Počas hry štyroch proti štyrom brankár Surák nestačil na zakončenie Šoltésa - 1:1. Črtajúce sa prekvapenie však Spišiaci odmietli a v 55. minúte Burgess gólom v presilovke upravil na 2:1. Hostia skúsili vyrovnať počas hry so šiestimi korčuliarmi, no gól padol do ich bránky, keď sekundu pred koncom Burgess uzavrel skóre.

        TEL - 33. kolo:
        HK Spišská Nová Ves - HC 19 Humenné 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
        Góly: 28. Majdan (Burgess, Kerbashian), 55. Burgess (Björkung), 60. Burgess - 42. Šoltés. Rozhodovali: Adamec, Novák - Šoltés, Jurčiak, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4016 divákov.
        Spišská Nová Ves: Surák - Merežko, Ališauskas, Valach, Romaňák, Björkung, Groch - Drábek, Nellis, Bakoš - Burgess, Kerbashian, Majdan - Vandas, Myklucha, Džugan - Frankovič, Zöld, Šuty - Vaverčák
        Humenné: Boľo - Novický, Glazkov, Sergijenko, Meliško, Djakov, Novota - Šoltés, Linet, Vaško - Novák, Lačný, Borov - Jacko, Krajňák

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora