Novinky - 05.09.2023 18:44

Prichádza s úmyslom, ktorý sa mu nepodarilo zlomiť dva roky

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: hksnv.sk

V roku 2021 nechýbal pri postupe do najvyššej súťaže, ale v domácom drese si ju zahrá až v tomto období. Obranca Martin Knižka dve sezóny naháňal extraligový puk v Nových Zámkoch. Spišskonovoveské dvere sa mu opätovne pootvorili po nečakanom výpadku Dávida Romaňáka.

Knižka síce bol oficiálne novozámockým hráčom, ale nevyhol sa striedavým štartom najprv v Žiari nad Hronom a následne i v Topoľčanoch. „Neviem povedať, prečo to vyšlo na mňa. Viem však prezradiť, že do svojej práce dávam stále sto percent. Samozrejme, záverečné rozhodnutie je na pleciach trénerov. Nikdy som si nedokázal nájsť pevné miesto v zostave. Verím, že to už zlomím v tejto sezóne,“ povedal 21-ročný Novovešťan, ktorý v rámci pôsobenia pod Tribečom zaknihoval bilanciu 2 góly a 5 asistencií v 14 stretnutiach.

Bývalý mládežnícky reprezentant prišiel domov bojovať o pozíciu v defenzíve. Skúškové obdobie má vytýčené do 31. októbra. Realizačný tím chce spoznať jeho kvality, a tak ho nasadil do letných stretnutí s Košicami, Sanokom i Popradom. „Košičania či Popradčania sú kvalitatívne určite vyššie ako Poliaci. To však nebolo veľmi cítiť. Nachádzame sa v náročnej fáze prípravy. Prejavuje sa to ťažšími nohami, ale to sú veci, ktoré potrebujeme, aby sme mohli podávať kvalitné výkony,“ hodnotil prípravné previerky, ktorých sa zúčastnil.

Náš klub postupne prechádzal potrebnými zmenami v kádri. Po Knižkovom odchode na juh republiky väčšina vyzliekla „Rysí“ dres, no ešte v ňom ostalo niekoľko dôležitých strojcov návratu na extraligovú scénu. „Zvítanie so spoluhráčmi prebehlo bez problémov. Uvidíme, či s nimi ostanem celý rok. Snažím sa na to nemyslieť, že som na skúške. Tréningy sú na vysokej úrovni, čo mi vyhovuje. Som odhodlaný urobiť maximum, aby som presvedčil rodný klub,“ pokračoval Knižka.

Tretíkrát po sebe odštartujeme súťažný ročník na ľade súpera. Pred dvomi rokmi to bol Zvolen, vlani Banská Bystrica, a teraz Nové Zámky. „S posledným tímom nekomunikujem. Paradoxne začíname sezónu u neho, takže v prípade, že nastúpim, mám o motiváciu postarané. Dúfam, že sa to stane a budem môcť prispieť k úspechu,“ dodal Martin Knižka.