Novinky - 22.10.2023 18:37

HK Poprad - HK Nitra 3:4pp v 12. kole Tipos extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: jojsport / tasr

Aj tento duel 12. kola hokejovej Tipos extraligy ste mohli sledovať na JOJŠPORT alebo prostredníctvom aplikácie JOJPLAY. 

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v nedeľnajšom 12. kole Tipos extraligy na ľade HK Poprad 4:3 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v 63. minúte útočník Filip Bajtek. Hostia zaznamenali štvrtý triumf z uplynulých piatich duelov. "Kamzíci" sa trápia a prehrali už ôsme stretnutie od začiatku sezóny.
        Popradčania sa ujali vedenia v 12. minúte, keď sa Ryan Dmowski presadil počas oslabenia. Hostia však o 36 sekúnd neskôr využili presilovú hru vďaka Robbymu Jacksonovi. Nitrania boli v druhej tretine aktívnejší a dosiahli dva góly. Najprv využil chybu v obrane domácich Brent Gates a o sedem minút neskôr strelou Jakuba Kubeša tečoval pre bránkou Sahir Gill. Popradčania znížili v úvode tretej časti v presilovej hre, keď skóroval Oldrich Kotvan. V 55. minúte urobil obrovskú chybu brankár Libor Kašík a Tyler Coulter to potrestal. V predĺžení rozhodol Bajtek o zisku dvoch bodov pre Nitru.

        Tipos extraliga – 12. kolo:
        HK Poprad – HK Nitra 3:4 pp (1:1, 0:2, 2:0 - 0:1)
        Góly: 12. Dmowski (Coulter, McFadden), 43. Kotvan (Svitana), 55. Coulter (Betker) – 12. Jackson (Gill, Buček), 22. Gates (Bača), 29. Gill (Kubeš, Buček), 63. Bajtek (Gates, Kašík). Rozhodovali: Novák, Crman – Durmis, Pribula, vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 1709 divákov.
        Poprad: Valluš – Drgoň, Brejčák, McFadden, Betker, Turan, Kotvan, Česánek, Brincko – Svitana, Mlynarovič, Gerlach – Kukuča, Coulter, Dmowski – Peresunko, Urbánek, Jendek – Šotek, Suchý, Kundrik
        Nitra: Kašík – Cotton, Mezei, Fatul, Gajdoš, Kubeš, Bača – Harper, Gill, Buček – Slovák, Gates, Jackson – Bubela, Hrnka, Bajtek – Lacka, Pobežal, Okoličány

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora