Novinky - 13.11.2020 13:53

Vyrovnal počin Cígera, teraz má na dosah Pálffyho a Šatana

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/hockeyslovakia.sk

Hokejista Marcel Haščák sa po aktuálnej sezóne môže prepracovať bližšie k lídrovi impozantnej historickej štatistiky slovenskej ligy a za seba odsunúť mená ako Žigmund Pálffy a Miroslav Šatan. Ide o počet dosiahnutých kariérnych hetrikov a 33-ročný krídelník Popradu to má rozohrané viac ako dobre. V prebiehajúcej sezóne prežil už dva trojgólové duely a celkovo má na konte deväť takýchto počinov, čím vyrovnal Zdena Cígera. Teraz má pred sebou dve legendy, na ktoré stráca jediný hetrik.

"Zdena mám rád. Bol vynikajúci hráč a v súčasnosti aj tréner. Osobne som vďačný za každý strelený gól. Osobné ambície však pre mňa nie sú na prvom mieste," povedal pre SZĽH po výhre nad Duklou Trenčín 6:3, pri ktorej si svoje tohtoročné strelecké konto upravil na okrúhlych desať zásahov. Predtým zažiaril už na ľade Michaloviec bilanciou 3+1. Prvý kariérny hetrik v najvyššej mužskej súťaži zaznamenal v marci 2010 proti Spišskej Novej Vsi. Okrem popradského dresu si štatistiky päť rokov slušne vylepšoval aj v HC Košice a počas leta 2020 zamieril naspäť ku "kamzíkom".

Ani vyrovnaním Šatana a Pálffyho sa na historickú prvú priečku Haščák nedostane a k tomu potrebuje ešte poriadne zabrať. Rekordérom je Vlastimil Plavucha, ktorému sa to v Košiciach a Zvolene podarilo v súčte až sedemnásťkrát. Ľubomír Kolník má 16 hetrikov, Arne Kroták 13 a Martin Kuľha 12. Kým však väčšina zo spomenutých hrala takmer výlučne domácu ligu a do zahraničia odskočila maximálne na rok, popradský odchovanec legionárčil päť rokov a okúsil Česko, Rusko a Lotyšsko. Počas tejto sezóny však pravdepodobne dosiahne viaceré kariérne, ligové a historické míľniky.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora