Novinky - 01.04.2019 12:47

Krok od finále a predsa tak ďaleko

Zdroj: huste

Hokejisti Banskej Bystrice potrebujú zvládnuť posledný krok a budú opäť vo finále Kaufland play-off Tipsport ligy. Po piatom semifinále vedú nad HK Poprad 3:2. 

"Z hry máme vždy viac. Je tam viac čistých šancí, Poprad prestrieľame a ich drží len brankár. Budeme to chcieť ukončiť v Poprade. Základnú časť sme chceli vyhrať práve kvôli tomu, aby sme mali výhodu domáceho prostredia v dôležitých dueloch a to sme dnes potvrdili,"  ďakoval spoluhráčom Marek Bartánus. 

V tejto semifinálovej sérii  teda zatiaľ platí pravidlo "môj dom - môj hrad". Ak by to platilo, videli by sme siedmy zápas. Ale predtým to musia Podtatranci doma potvrdiť. "Trochu lepšie musíme brániť a pomáhať brankárovi vzadu. Ak budeme hrať ďalej tak ako v domácich zápasoch, nebojíme sa a veríme si. Hrá sa na štyri víťazné zápasy, takže ideme to vyrovnať," povedal nám v klbku médií Dávid Bondra.

"Barani" sa chcú siedmemu duelu samozrejme vyhnúť a postup do finále by nedbali oslavovať už zajtra. "Musíme sa na to dobre pripraviť. Po výhre sa ľahšie hoja boľačky. Na góly sa narobíme, ale verím tomu, že aj v najbližšom zápase dáme o gól viac ako súper," dodal kapitán Ivan Ďatelinka.

Tagy: TOP huste.tv