Novinky - 21.03.2019 16:15

Zaslúžený postup Popradu do semifinále, v Košiciach zavládlo obrovské sklamanie

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Po strede sú v Tipsport lige 2018/2019 známi všetci štyria štvrťfinalisti Kaufland play-off. K Banskej Bystrici a Zvolenu, ktoré si miestenku medzi kvartetom najlepších tímov pod Tatrami vybojovali už skôr, pribudli HK Nitra a HK Poprad. Tím spod Zobora si vo štvrťfinále poradil s Trenčínom 4:2 na zápasy a rovnakým výsledkom sa skončila aj séria medzi popradskými "kamzíkmi" a HC Košice.

"Keď sa pozrieme na sériu celkovo, tak zo šiestich zápasov sme odohrali iba dve zlé domáce tretiny. V nich sme inkasovali šesť gólov. Inak sme však hrali veľmi zodpovedne a dobre. Postup sme si preto zaslúžili. Myslím si, že si to fanúšikovia užili a dodá nám to silu do ďalších bojov,“ povedal pre hokej.sk útočník Popradu Patrik Svitana. Zverencov trénera Romana Stantiena čaká v semifinále víťaz základnej časti z Banskej Bystrice. "Verím tomu, že budeme hrať opäť obetavo a to je recept na úspech. Bystrica hrá fyzický hokej, ale musíme hrať jednoducho, tlačiť sa do bránky a strieľať,“ doplnil Svitana.

V košickom tábore zavládlo v stredu večer sklamanie. Tretíkrát po sebe totiž "oceliari" neprekročili brány štvrťfinále. "Mrzieť nás musia hlavne dve domáce prehry v úvode série. Ak by sme ukopali ten prvý zápas, tak to mohla byť iná séria,“ myslí si obranca Martin Dudáš. "Končíme opäť v marci a je to pocit prázdnoty. Veľmi zlý," pokračoval pre hokej.sk. Kouč Roman Šimíček priblížil aj možnú príčinu neúspechu: "V tíme sme mali hráčov, ktorí už patria do strednej generácie a mali konečne zabrať. Bohužiaľ, nestalo sa tak."

Tagy: TOP huste.tv