Novinky - 30.08.2018 13:06

V Poprade náhrada za zraneného V. Kováča. Prichádza zo Slovinska

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Káder účastníka najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy 2018/2019 HK Poprad rozšíril slovinský brankár Luka Gračnar. Vedenie "kamzíkov" reagovalo na dlhodobé zranenie gólmana Vladimíra Kováča. Dvadsaťštyriročný slovinský reprezentant pôsobil od roku 2010 v rakúskom EC Salzburg.

Gračnar konzultoval prestup na Slovensko s viacerými Slovákmi. "Rozprával som sa napríklad s Martinom Štajnochom. Všetci mi odporučili Poprad po hokejovej aj spoločenskej stránke. Ide len o moju druhú návštevu Slovenska, no vyzerá to tu naozaj pekne. Teším sa, že spoznám váš hokej či okolie ešte viac. Liga by mala byť vyrovnaná a kvalitná. Vedenie ma veľmi chcelo a aj rokovania boli na vysokej profesionálnej úrovni. Toto je pre mňa veľmi dôležité a preto som kývol na našu spoluprácu," povedal pre oficiálny web HK Poprad účastník ZOH 2014 v Soči i 2018 v Pjongčangu.

Spokojnosť s novu posilou neskrýval ani riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi. "Intenzívne sme hľadali adekvátnu náhradu za zraneného Kováča. V prvom rade musím povedať, že nás veľmi mrzí vyradenie Vlada z dôvodu zranenia a prajeme mu skoré uzdravenie. V tomto čase je veľmi ťažké nahradiť takého kvalitného brankára, preto nám to chvíľu aj trvalo. Sme však radi, že sa nám do našich radov podarilo priniesť Luku. Budeme od neho očakávať kvalitné výkony, ktorými sa prezentoval aj napriek nízkemu veku v špičkovom Salzburgu. Verím, že spolu s Tomášom Vošvrdom vytvoria silnú dvojicu a vďaka ním budeme vyhrávať," zhodnotil popradský funkcionár.