Novinky - 21.10.2016 10:51

Poprad angažoval mladšieho z dvojice Rapáčovcov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Daniel Laškody, Miloš Toporcer

V aktuálnej sezóne nastúpil 189-centimetrov vysoký krídelník na 10 duelov v ktorých sa strelecky nepresadil a zaznamenal len 3 asistencie. V uplynulom ročníku odohral za Dynamo 28 zápasov s bilanciou 4 góly a 2 asistencie, v popradskom drese odohral 32 zápasov v ktorých zaznamenal 10 gólov a 18 asistencií. V minulosti obliekal dresy slovenských klubov ŠHK 37 Piešťany, MHC Martin či HK Nitra. Slovensko reprezentoval v mládežníckych kategóriách do osemnásť aj dvadsať rokov.

V priebehu minulej sezóny si odišiel z Popradu do Pardubíc. Aké podmienky ti vytvorili v Česku a považuješ českú najvyššiu súťaž za omnoho odlišnú oproti našej Tipsport lige?
V porovnaní so situáciou aká bola v tom čase v Poprade to bol veľký skok ak hovorím o finančných podmienkach ale aj o zázemí, ktoré mi Pardubice vytvorili. Liga je atraktívnejšia z toho dôvodu, že v Česku sú naozaj krásne štadióny, na zápasy chodí veľa divákov a marketing je skvelo zvládnutý. Čo sa týka samotnej hry, tak až taký veľký rozdiel tam nie je. Najmä sa viac korčuľuje.

Aký bol hlavný dôvod, že si opustil Pardubice?
Došlo k zmene trénera, kde pôvodného nahradil generálny manažér ktorý sa vyjadril, že nechce ísť slovenskou cestou ale cestou zahraničných hráčov. Myslel tým Američanov. Po jeho príchode na lavičku som nedostával priestor, a preto som chcel ísť niekde inde, pretože som ešte mladý chlapec a chcem hrať a nie sedieť na lavičke.

Rozmýšľal si aj nad iným pôsobiskom ako je Poprad?
Prvé čo mi napadlo bol návrat domov. Vrátiť sa domov pre mňa znamená pod Tatry. Bolo to už len na tom, či tu bude ochota dohodnúť sa na spolupráci. Nakoniec som veľmi prekvapený, že Poprad mi vytvoril viacmenej rovnaké podmienky aké som mal v Pardubiciach. Potrebujem znova dostať chuť do hokeja. Poprad je pre mňa domov a tu sa cítim najlepšie.

Rozprával si sa s trénerom o tvojej pozícii v tíme?
Mal by som hrať v prvých dvoch útokoch a bodovať. Verím, že sa to obráti a výsledky budú lepšie. Je tu dobrá partia a kvalitné mužstvo a ja verím, že začneme vyhrávať.

Po informáciách o tvojom zapojení sa do tréningového procesu s Kamzíkmi sa v diskusiách na sociálnych sieťach začali objavovať pozitívne reakcie. Fanúšikovia ťa vnímajú ako veľkého bojovníka s povestným popradským srdcom. Čo by si im odkázal?
Som vďačný za privítanie a Poprad bol pre mňa priorita aj kvôli divákom. Chápem ich, viem aká je situácia, nevyhráva sa a majú právo na nespokojnosť, ale ja verím, že teraz sa všetko obráti k lepšiemu a začneme vyhrávať. Vidím, že tréningy sú na úrovni a každý chce ísť za víťazstvom. Fanúšikovia majú právo kritizovať, ale chcem, aby nás prišli podporiť na tribúny a ja verím, že už v ďalšom zápase im ukážeme úplne iný hokej.

Braňo dnes nastúpi na zápas číslom 10. V Poprade ho srdečne vítame a v drese s kamzíkom na hrudi mu želáme veľa šťastia.