Novinky - 31.01.2014 23:08

Masalskisov druhý shutout

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita/huste.tv

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Góly: 3. M. Nagy (Drábek, S. Takáč), 18. S. Takáč (Belluš, Drábek), 40. A. Kroták (z tr. strieľania), 48. Matúš Paločko (A. Kroták, Mlynarovič), 51. Mlynarovič (A. Kroták, Gáborčík)
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Lauff - Holienka, Valach, 1344 divákov

Poprad: Masalskis - Gáborčík, D. Brejčák, Kurali, Fabian, Dinda, Makovský, Gápa - T. Sýkora, Štals, A. Lapšanský - A. Kroták, Mlynarovič, Matúš Paločko - Belluš, Drábek, Paukovček - Ľ. Vaic, S. Takáč, M. Nagy
Žilina: Koutský (51. Lizák) - Martin Chovan, Marcel Šterbák, Dlouhý, Leško, Ďurák, E. Bagin, Ostrčil, Látal - Marek Slovák, Valášek, Kalla - Klouda, T. Varga, R. Tomas - Linet, A. Lipovský, Drevenák - Piják, Rehák

Domáci hokejisti sa od úvodu zahryzli do žilinských "vlkov". Z nenápadnej akcie, ktorú zakončil pohotovou strelou cez brániaceho hráča Nagy, sa dostali do jednogólového vedenia už v 3. min. Na 2:0 mohol zvýšiť Takáč, jeho bekhend odvrátil z bránkovej čiary volejbalovým zákrokom obranca Žiliny. Hosťujúce mužstvo si v prvej tretine neutvorilo gólovú šancu, Masalskis si hravo poradil s nebezpečnými situáciami. V 18. min vyšla Popradu pekná kombinačná akcia, na konci ktorej poslal puk do odkrytej časti bránky Samuel Takáč - 2:0.

Po prvej prestávke vykorčuľovali Žilinčania s väčšou chuťou spraviť niečo so zápasom. Domáci nepustili hostí do vyložených šancí. Najväčšiu možnosť zmaril najlepšiemu strelcovi extraligy Tomasovi včasným zásahom hokejkou Masalskis. Boli to práve popradskí hokejisti, ktorí sa dostávali do nebezpečných prečíslení. Pri zakončení Sýkoru sa vyznamenal hosťujúci brankár Koutský. V záverečnej minúte druhej tretiny sa do úniku dostal Kroták, ktorý bol faulovaný a rozhodca nariadil trestné strieľanie. V ňom si kapitán HK Poprad blafákom vychutnal žilinského gólmana a priblížil si métu 1000 dosiahnutých bodov v najvyššej slovenskej súťaži.

Aj na začiatku záverečnej tretiny dostali domáci výhodu trestného strieľania. K puku sa postavil faulovaný Matúš Paločko, ale zakončenie mu nevyšlo podľa predstáv. Gólu sa dočkal až v 48. min, keď poslal puk do prázdnej bránky po Mlynarovičej akcii. Presného zásahu sa dočkal aj v streleckej forme hrajúci Mlynarovič. Po Krotákovej prihrávke unikol počas vlastného oslabenia a poradil si s trojicou brániacich hráčov - 5:0.

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Nebol som spokojný s hrou v prvých dvoch tretinách, ale konečný výsledok nás hreje. Zlomový bol tretí gól Krotáka z trestného strieľania. K veľa veciam mám výhrady, máme si čo rozoberať s hráčmi. Masalskisova nula na konte inkasovaných gólov bola zaslúžená. Žilina predviedla sympatický výkon."
Martin Groma (tréner Žiliny): "Prvú tretinu šiel súper skoro do vedenia, čo nás nezlomilo. Hrali sme aktívne, no v závere sme opäť inkasovali. Druhá tretina bola z nášho pohľadu jedna z najlepších v sezóne. Nedokázali sme sa však strelecky presadiť a v jej závere sme opäť inkasovali. Výsledok nezodpovedá predvedenej hre."