Novinky - 13.09.2011 17:59

Suchého dilema: HK Poprad či Omsk?

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Korzár/Richard Hudeček
Radoslav Suchý Poprad

Napriek tomu, že tento projekt v minulom roku stroskotal, Suchý sa rozhodol ostať doma a celú sezónu odohral v extraligovom HK Poprad, s ktorým to dotiahol až do finále.


Zdalo sa, že tohto roku mu už nič nezabráni v tom, aby si obliekol dres nováčika KHL. Napokon je však všetko ináč. Suchý sa s levmi nedohodol a zatiaľ si naďalej oblieka dres kamzíkov. Dokedy však?

„Na to neviem odpovedať. Možno tu ostanem navždy, možno to bol môj posledný zápas v tomto drese. V Poprade mám rodinné zázemie, deti, ktoré so mnou do ďalekého Ruska nepôjdu. To mi bráni v tom, aby som odišiel. Kvôli rodine a popradskému hokeju by som tu zostal. Je mi tu dobre. Na druhej strane je pre mňa KHL výzvou a niečím, čo by som rád skúsil, keďže som v nej ešte nehral. Na staré kolená by som totiž nerád ľutoval, že som niečo zameškal. Do Popradu sa môžem vrátiť i o rok,”
naznačil R. Suchý.

Najviac ho lanári ruský Avangard Omsk. „Minulý rok som sa ich ponuke ubránil, neviem, či odolám aj tentoraz.”

Kapitolu HC Lev už Suchý uzavrel. „Minulý rok som tu ostal aj preto, no vedenie HC Lev sa teraz rozhodlo inak. Začalo sa to tu komplikovať a jednoducho sme sa nedohodli. Už to však neriešim, je to za nami,” vysvetlil R. Suchý.

Črevné problémy



Nedeľňajšie stretnutie s rakúskym Grazom Suchý pre žalúdočné problémy nedohral. „Už asi štyri dni mám črevné problémy. Bol som v tomto teple trochu dehydrovaný a na ľade som sa necítil príliš dobre. Mal som kŕče, nemalo to význam, a tak som po druhej tretine radšej z hry odstúpil. Už sa mi zahmlievalo pred očami, tak som to nechcel siliť,” ozrejmil R. Suchý.

Popradčania odštartovali Tatranský pohár víťazstvom nad Kolínom. Napokon však z toho bolo posledné miesto na turnaji.

„Určite sme mohli podať lepší výkon. Ovplyvnilo nás i to, že sa nám deň pred turnajom zranili až traja obrancovia. V prvom zápase sme ešte vládali, no potom nám dochádzala šťava,” poznamenal R. Suchý, ktorý priznal, že prehry ho ubíjajú a aj preto by chcel zakotviť v tíme, v ktorom bude víťaziť a mať radosť z hokeja.