HK Poprad - 31.03.2020 17:09

Symbolické naplnenie popradského štadióna vyšlo asi na tri štvrtiny

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Popradský hokejový klub krátko po prerušení slovenskej ligy pre koronavírus požiadal svojich verných fanúšikov o pomoc. Myšlienkou bolo naposledy v prebiehajúcom ročníku vypredať domáci štadión, a to aspoň vo virtuálnej podobe. Priaznivec dostal za 3,50€ virtuálnu vstupenku, ktorá bola spôsobom poďakovania a časom môže byť peknou spomienkou na preklenutie týchto neľahkých časov, ktoré zavládli v športe po celom svete. Zbierka bola oficiálne ukončená 31. marca a "Kamzíci" hlásia vyzbieraných krásnych 25 tisíc eur.

V prepočte na lístky to vyznieva tak, že na tento virtuálny symbolický zápas si našlo cestu 3 309 divákov, pričom kapacita štadióna je 4 233. "Veľmi si vážime pomoc všetkých fanúšikov a ďakujeme im za podporu. Ľudia budú môcť sledovať, ako použijeme peniažky," cituje klubový web slová riaditeľa Ľudovíta Jurínyiho. Prispievať pritom priaznivci stále na svoj milovaný tím môžu, avšak vystavované im za odmenu už nebudú ďakovné lístky.


Počas záverečného týždňa sezóny podtatranci zdolali Slovan, Trenčín aj Košice

Kým ešte sezóna Tipsport Ligy prebiehala, popradské domáce stretnutia sledovalo zvyčajne od 1200 ľudí do naplnenia kapacity. Plný dom bol hlásený pod Tatrami šesťkrát a medzi najnavštevovanejšie duely sa radili konfrontácie so Slovanom či Košicami. Menej divákok už lákal MAC, DVTK či Detva. V tomto kontexte možno povedať, že priaznivci ukázali svoju vernosť a oddanosť, ktorá ich na zimnom štadióne zdobí dlhé roky a bez pochýb sa tešia na štart novej sezóny.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora