Novinky - 09.09.2020 13:03

Bývalá superhviezda Nitry bude hrať tretiu českú ligu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/hokej.cz

Anthony Luciani vletel do slovenskej hokejovej ligy v septembri 2017 a hoci už v novembri bol preč, nechal za sebou citeľnú stopu. V dvadsiatich odohraných zápasoch mal bilanciu 8+9, a to si dovolil vo svojich posledných troch vystúpeniach nebodovať. Nitrianska megaposila sa zakrátko upísala nemeckému Bayreuthu a u nemeckého druholigistu s očakávane vysokou produktivitou dohrala ročník. V lete 2018 menil pôsobisko opäť, stal sta hráčom Orlov Znojmo a v ich farbách bude pôsobisť už tretí rok a pôjde tak o jeho najdlhší pobyt v jednom mužstve počas kariéry. Nič na tom nemení ani fakt, že český tím mení súťaž a pôjde do výrazne horšieho.

Juhomoravčania ukončili svoje pôsobenie v nadnárodnej EBEL, kde za nich kanadský útočník hral dve sezóny. Počas nich nazbieral v súčte 118 bodov, lenže dopad pandémie sa podpísal pod to, že mužstvo ďalej v tejto súťaži pokračovať nebude a vracia sa do hierarchie českých súťaží. Tam nemalo zmluvne zabezpečený návrat do najvyššej súťaže, ani do 1. ligy, z ktorej v roku 2011 odchádzalo. Hrať tak bude 2. ligu, čo je v hierarchii tretia hokejová súťaž našich susedov. Orli už predstavili takmer kompletný káder, s ktorým zabojujú, a zatiaľ sa zdá, že konkurenciu budú hľadať veľmi ťažko. Najväčšie eso si pritom nechali až na poslednú chvíľu.​

​Pri svojej premiére v slovenskej lige sa Luciani blysol bilanciou 2+1

"Všetci vieme, aká panuje situácia a všeobecná neistota. Tony mal niekoľko ponúk z iných klubov, ale znojemské prostredie pozná a páčilo sa mu, ako k celej veci pristupujeme," píše klubový web k faktu, že druhého najproduktívnejšieho hráča celej EBEL dokázal vo svojich radoch udržať. Predĺženiu zmluvy pritom dlho nič nenasvedčovalo, no rodák z Ontaria predsa nový pracovný dokument podpísal. Slovenského fanúšika zaujme aj fakt, že na súpiske Znojma je košický odchovanec Jakub Köver, trenčiansky rodák Dávid Stránsky, bývalí žilinskí hokejisti Petr Beránek a Martin Podešva a aj zadák Adam Sedlák, ktorý Banskej Bystrici pomohol ku dvom majstrovským titulom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora