Novinky - 12.08.2020 21:31

Lantoši v klube, ktorému je najvďačnejší. Vidí to na extraligový mesiac

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Slovenský hokejový reprezentant Róbert Lantoši si splnil svoj sen a počas leta podpísal dvojcestný kontrakt s Bostonom Bruins. Pred začiatkom novej sezóny tak zabojuje o svoje miesto v prvom tíme účastníka NHL, no dovtedy ešte ostáva pár mesiacov voľna. Viacerí hráči z už vyradených klubov prebiehajúceho play-off zvažujú svoje pôsobenie v Európe a prievidzský rodák patrí medzi nich. Trénuje zatiaľ s HK Nitra, pričom práve z tohto klubu po striebornej sezóne 2018/19 putoval do Ameriky. Počas svojho prvého roka v AHL síce zanechal dobrý dojem, ale nepredvídateľná situácia spojená s koronavírusom podpis kontraktu nepríjemne oddiaľovať.

"Čakacia doba bola dlhá. Dúfal som však, že ponuka príde, keďže na konci sezóny som absolvoval zopár výstupných stretnutí s viacerými trénermi a manažérmi. Mítingy dopadli dobre. Živil som v sebe iskru nádeje, že to vyjde. A radostná správa prišla," cituje agentúra SITA Lantošiho, ktorý verí, že profiligu okúsi už v sezóne 2020/21. V tej predošlej za Providence Bruins nahral 31 kanadských bodov v 50 stretnutiach. Krídelníka značne motivuje aj aktuálny káder Bruins, v ktorom je hneď niekoľko hokejistov, s ktorými by sa veľmi rád na ľade stretol: "Túžil by som si zahrať s krajanmi, ale aj mnohými inými hráčmi. Napríklad s Bradom Marchandom, ktorý je vynikajúci. Z Bostonu ho mám najviac zapísaného v pamäti. A samozrejme s Pastrňákom, nemožno ho opomenúť."

​Možnosti odohrať niekoľko súťažných duelov za Nitru je naklonený. Na Slovensku pôsobil aj v Žiline a Nových Zámkoch, ale práve u "corgoňov" nabrala jeho kariéra najväčší spád, dostal dostatok priestoru, za čo je klubu vďačný a rád by mu to aspoň čiastočne splatil. Nie že by 68-bodový ročník, v súčte základnej časti a play-off, bol maličkosťou. "Všetko bude závisieť od toho, ako dlho sa bude dohrávať súčasná sezóna. Po nej bude pár týždňov voľno a následne uvidíme. Možno budú pozývať do kempu len hráčov, ktorí budú bojovať o miesto a kostra tímu bude mať voľno. Možno začneme všetci spoločne. Osobne si myslím, že za Nitru budem hrať asi mesiac, mesiac a pol," odhadol svoju najbližšiu budúcnosť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora