Novinky - 13.09.2011 18:15

Lukáš Klíma: Na sezónu v Nitre sa veľmi teším

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hknitra/par
Lukáš Klíma posila Nitry

21-ročný talentovaný útočník bude vôbec prvý raz počas celej sezóny bez svojho brata Tomáša. Ten ostal v Karlových Varoch.

Klíma svoj prvý zápas v drese Nitry odohral proti materskej Dukle Trenčín. Pripísal si síce dve asistencie, ale ako sám hovorí, lepšie sa mu hralo v zápase proti Piešťanom. „Cítil som sa lepšie ako pri svojom prvom zápase, predsa len si na nových spoluhráčov ešte musím viac zvyknúť. Teší ma, že sme s Piešťanmi vyhrali. Stále sme však len v príprave, dôležité bude, akými výkonmi sa budeme prezentovať v lige,“ povedal mladík.

Ešte minulú sezónu začínal v Dukle Trenčín ako jedna z najväčších nádejí tohto klubu za posledné roky. Pri rokovaniach o novej zmluve však Dukla nenašla spoločnú reč ani s Lukášom a ani s jeho bratom. Nasledovala tak cesta do Karlových Varov. V tíme českého extraligistu však vedia, že Klíma teraz potrebuje získať čo najviac hernej praxe, aj preto ho klub uvoľnil práve pod Zobor „Nitre chcem pomôcť najlepšie, ako to budem vedieť. Pevne verím, že mne, ale hlavne tímu sa bude v súťaži dariť, dôležité je zbierať body tak, aby sme sa počas roka vyhli nejakým problémom a nedostávali samých seba pod tlak,“ nechal sa počuť krídelník s dobrou strelou.

Jeho účasť v nitrianskom tíme nie je dielom náhody. Trénerský tandem Okuliar – Stantien tohto hráča  veľmi dobre pozná ešte z čias jeho juniorského pôsobenia v Dukle Trenčín. Vo svojej poslednej juniorskej sezóne pod vedením súčasných nitrianskych trénerov Klíma v 46 zápasoch základnej časti získal 70 bodov. Ako zobral správu, že by mal hrať v novej sezóne práve v Nitre? „S trénerom Okuliarom i Stantienom sme o tom hovorili dávnejšie, keď sa teraz ozvali, bolo to pre mňa milé prekvapenie. Tréner ma dobre pozná, takisto ako aj ja jeho. Viem, aký je a na svoje pôsobenie v Nitre sa tak teším,“ povedal Klíma.

Zaujímal nás aj jeho pohľad na trénera Nitry. „S hráčmi sa snaží vychádzať skôr ako ich kamarát, ktorý má veľmi pozitívny vplyv. Nekričí po hráčoch, chce od nich, aby hrali to, čo vedia. Samozrejme, hoci má priateľský prístup, určite musí fungovať aj určitá disciplína,“ komentoval.

Tréneri ho v oboch zápasoch postavili do druhej formácie k Ľubomírovi Korhoňovi a Miroslavovi Štefankovi. Teda k dvojici útočníkov, ktorá má skúseností na rozdávanie. „Som rád, že hrám so staršími a skúsenejšími hráčmi, určite sa od nich môžem veľa naučiť. Poradia mi, kde mám korčuľovať, kedy im treba prihrať, dávajú mi veľa rád a ja si to cením. Pevne verím, že počas sezóny naberiem dostatok skúseností, aby sa aj moja hra postupne zlepšovala. Sám však viem, že pokiaľ chcem hrať, tak musím v každom tréningu a zápase makať naplno, aby som si nejaké miesto v tíme vybojoval,“ dodal útočník, ktorý bude v Nitre na hosťovaní do konca sezóny.