Novinky - 04.09.2023 17:48

Posledný domáci prípravný zápas

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: hk dukla

INFORMÁCIE K ZÁPASU

Dátum: 5. september 2023 o 17:30
Miesto: Zimný štadión P. Demitru v Trenčín
Vstupenky: v deň zápasu, v pokladni na zimnom štadióne od 15:30
Cena: 5€
Live prenos: -


VLCI ŽILINA


História klubu

Žilinský hokej datuje svoj vznik ku dňu 25. januára 1925, ktorý sa oficiálne považuje za dátum jeho zrodu. V roku 1948 sa žilinskí hokejisti dočkali umelého klziska, ktoré vyrástlo na mieste dnešného zimného štadióna. V roku 1961 bola dokončená výstavba krytej haly zimného štadióna s kapacitou 6200 miest. V sezóne 1964/1965 sa Žilinčania získali titul majstrov Slovenska. V nasledujúcich rokoch si v rámci slovenskej hokejovej súťaže pripisovali na svoje konto úspechy žilinskí hokejisti najmä ako jednotlivci, prípadne v dresoch národných výberov.

V sezóne 2000/2001 sa hokejisti MsHK ŠKP Žilina tešili z víťazstva v 1. hokejovej lige, ktoré znamenalo historický postup do extraligy. V konečnej prvoligovej tabuľke zaznamenali Žilinčania 71 bodov, teda o päť viac ako druhá Nitra, ktorá si tiež vybojovala postup medzi elitu. Svoju premiéru v BOSS Extralige absolvovali „vlci“ 7. septembra 2001.
Ďalší veľký míľnik histórie žilinského hokeja prišiel v sezóne 2005/2006 – MsHK Žilina sa stala majstrom T-Com Extraligy! „Vlci“ postúpili do play-off zo 6. miesta, aby vo štvrťfinále vyradili Zvolen a v semifinále Nitru. Vo finále napokon porazili Poprad 4:3 na zápasy, keď rozhodujúci siedmy duel vyhrali na ľade „kamzíkov“ 4:1. Extraligovú medailu potom získali až o jedenásť rokov neskôr, keď k zlatu pridali bronz.

V roku 2019 však prišlo vypadnutie z extraligy, keď Žilinčania prehrali v baráži s Michalovcami. V máji 2020 predalo mesto Žilina hokejový klub súkromnému majiteľovi, a tak začína písať novú kapitolu, klub dostáva názov Vlci Žilina a jeho ambíciou je vybojovať si v sezóne opäť postup do extraligy.

Boj o postup do extraligy pokračuje

Vlci sa v uplynulej sezóne držali na čele tabuľky. Po základnej časti mali na svojom konte 94b a 9-bodový náskok pred druhou Dubnicou. Vo štvrťfinále sa stretli s Topoľčanmi, ktoré zdolali v piatom zápase, po ktorom ich čakalo semifinále a ďalší súper - Žiar nad Hronom. Séria sa natiahla na šesť zápasov, no vlci sa dočkali vysnívaného finále a plných tribún žilinských fanúšikov. Finálová séria Vlci Žilina vs. HC Humenné bola napínavá až do samotného konca. O postupe do Tipos extraligy rozhodol až siedmy finálový zápas a samostatné nájazdy, ktoré rozhodli o postupe Humenného. Žilinský tím však svoje odhodlanie nestratil a aj v tejto sezóne zabojuje o postup do našej najvyššej ligy.

Zo šiestich prípravných zápasov vyhrali päť

Žilinskí vlci odštartovali prípravnú fázu 15. augusta doma proti Liptovskému Mikulášu. Odvtedy majú za sebou previerku od prvoligových tímov Modré Krídla a českého Havířova. Zvyšok zápasov sa niesol v mene extraligových súperov, kde ich konečná bilancia skončila len jednou prehrou a to proti Banskej Bystrici. Vlci majú teda za sebou úspešnú prípravu a napriek tomu, že sa momentálne nenachádzajú v našej najvyššej lige, budú kvalitným a náročným súperom.

Žilina - Liptovský Mikuláš 4:2
Modré Krídla - Žilina 1:2
Žilina - Havířov 2:1
Žilina - Nové Zámky 2:1
Banská Bystrica - Žilina 6:4
Liptovský Mikuláš - Žilina 2:4

Za zmienku stojí veľký počet hráčov v žilinskom kádri, ktorí v nedávnej minulosti obliekali dres Dukly Trenčín. Patria medzi nich brankár Michal Valent, obrancovia Petr Ulrych a Erik Rajnoha, a útočníci Martin Belluš, Šimon Beták, Patrik Koyš, Juraj Bezúch či Lukáš Paukovček.

Čaká nás zaujímavý zápas a my veríme, že nás prídete v čo najväčšom počte podporiť na domáce tribúny! Vidíme sa v utorok o 17:30!