Novinky - 21.09.2021 13:14

Trenčiansky zimný štadión obohatí klubová sieň slávy

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv

Hokejová Dukla Trenčín obohatila svoj domovský stánok o zaujímavú novinku v podobe toho najlepšieho, čo sa urodilo za 59-ročnú históriu. V priestoroch Zimného štadióna Pavla Demitru totiž pribudla Sieň slávy trenčianskeho hokeja, ktorá má aktuálne ôsmich členov. Štyria z nich pribudli v aktuálnom roku, a to bol podnet na to, aby vznikli reprezentatívne a výstavné priestory, kde by bolo možné veľké kariérne míľniky bývalých hráčov či trénerov odprezentovať. Súčasťou tejto slávnosti bude aj vyvesenie štyroch nových hráčskych vlajok pod strop zimného štadióna, k čomu dôjde 26. septembra.

Vôbec prvým členom Siene slávy bol v roku 2004 František Hossa a o sedem rokov doplnil Pavol Demitra, ktorého meno štadión prebral. Ďalšími hrdými členmi boli Jaroslav Walter s Otom Haščákom a najnovšími prírastkami sú Miroslav Červenka, Gabo Zelenay, Ladislav Brežný a Štefan Šolty. Čiastočne v tomto duchu sa ponesie aj extraligový zápas druhého kola, v ktorom Dukla doma nastúpi proti Michalovciam. Ročník otvára o dva dni skôr derby duelom v Bratislave.

Žlto-červení v minulosti získali šestnásť medailí v najvyššej domácej súťaži, a to na česko-slovenskej aj slovenskej scéne. Medzi najcennejšie určite možno zaradiť federálny titul z roku 1992 a tri tituly majstra Slovenska. Najaktuálnejší je z ročníka 2003/04, kedy Trenčín na svojej ceste v play-off zdolal Poprad, Košice a vo finále HKM Zvolen. V najaktuálnejšej sezóne obsadil neuspokojivé siedme miesto a teraz bude chcieť ísť nahor.