Novinky - 16.01.2012 20:28

Róbert Kaláber: Takáto ponuka sa neodmieta

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Celá situácia okolo zmeny na trénerskom poste sa zomlela rýchlo a bola možno prekvapujúcou pre väčšinu fanúšikov. Róbert Kaláber vystupuje ako tréner len krátko, no počas svojej trénerskej  kariéry už trénoval aj seniorský tím, avšak v prvej slovenskej lige v Senici. Ako sa vlastne ale začala trénerská kariéra Róberta Kalábera a ako skončila tá hráčska? Citujeme časopis Hlas Dukly. „Hráčsku kariéru som ukončil po zranení a prvá profesionálna trénerská zastávka bola v Senici, kde som trénoval mužov, prvý rok sme skončili ôsmi, druhý rok štvrtí a hrali sme play-off. Odtiaľ som prešiel do Dubnice, kde som s dorastom postúpil do extraligy, druhý rok sme boli strieborní a hrali sme finále s Košicami. Minulý rok som prišiel do Trenčína trénovať dorast a tento rok som prešiel k juniorom.“

Pre tentoraz si dá 42-ročný kormidelník oddych od mládeže a čaká ho tvrdší oriešok. Nového trénera Dukly sme zastihli krátko po jeho zvolení do funkcie.„Všetko to bolo veľmi rýchle. Od vedenia Dukly som dostal ponuku a myslím, že takáto ponuka sa neodmieta. Nemal som nad čím váhať, no momentálne sa mi hlavou prelieva veľa myšlienok , čo a ako urobiť. Od utorka nastupujeme spolu s Jožkom Daňom do funkcie a budeme viesť už aj prvý tréning. Dostali sme príležitosť a budeme ju chcieť doviesť k spokojnosti všetkých,“ povedal Róbert Kaláber exkluzívne pre hkdukla.sk ihneď po oznámení tejto správy verejnosti.  

Situácia, v akej sa Dukla momentálne nachádza, nie je zjavne ružová a nový tréner to vie. „Mužstvo sa nenachádza v optimálnej forme a našou prvoradou úlohou bude postupnými krokmi dostať tím z krízy von. Čaká nás veľa práce,“ uviedol Róbert Kaláber.

Ako je známe, jeho asistentom  pri prvom mužstve Dukly Trenčín bude Jozef Daňo, ktorý stál popri novom šéfovi trenčianskej seniorskej striedačky aj v juniorke. Ako vraví Kaláber, spolupráca s Daňom funguje. „Povahovo aj myslením sme na jednej vlnovej dĺžke. Ja si spoluprácu s Jožkom pochvaľujem,“ povedal do rozhovoru pre časopis Hlas Dukly trenčiansky kormidelník.

Foto: KITA (Imko)

Zdroj: Hlas Dukly