Novinky - 16.01.2012 15:10

Nezaslúžili sme si prehrať tak vysoko

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hkdukla.sk

Päťzápasovú sériu prehier Skalice si napokon odniesli Trenčania, ktorí to teda doslova schytali. Žltočervení síce prehrávali už v prvej tretine 0:2, no dvoma gólmi dokázali stav stretnutia vyrovnať. Tesne pred prestávkou však inkasovali gól do šatne, ktorým sa Skalica dostala do vedenia, a to si už počas celého priebehu stretnutie z rúk nepustila. 

Posledné vystúpenie na Záhorí v základnej časti aktuálnej sezóny si tak Trenčania predstavovali iste inak, no aj keď pravda debaklu bolí, treba ju prijať. Zaujímavé však je to, že napriek vysokej prehre dokázali zverenci Dušana Gregora skalický tím "prestrieľať", keď vyhrali štatistiku vyslaných puk na brankára pomerom 49:42. Slabá efektivita sužuje hokejistov Dukly už dlhšiu dobu, veď proti Martinu to bolo takmer ako "cez kopirák" so zápasom v Skalici.

"V prvej tretine sme dostali úvodný gól prakticky z prvej strely domácich. O druhom góle rozhodol až videorozhodca, bola to diskutabilná situácia. Nezvládli sme záver prvej, ale aj druhej tretiny. O našej prehre rozhodlo väčšie množstvo individuálnych chýb. Podľa mňa sme si tak vysoko nezaslúžili prehrať," povedal po stretnutí lodivod Dukly Dušan Gregor.

Trenčania tak po prehre na Záhorí stratili šiestu priečku v tabuľke, ktorú okupovali niekoľko týždňov. Náskok, ktorý si vybudovali na súperov pod nimi sa rozplynul a Žilina sa víťazstvom nad Popradom dostala pred Trenčín. Postupne sa doťahuje aj ôsma Banská Bystrica, jej strata však činí náskok ôsmich bodov v prospech hokejistov spod Matúšovho hradu.