Novinky - 13.01.2012 15:14

Progresívne prístupy v príprave našich mladých hokejistov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Dukla Trenčín n.o.

„Dnešný moderný hokej už dávno nie je len o fyzickom nasadení, individuálnej zručnosti a taktike. Dnes je to vo veľkej miere o hlave," povedal Róbert Švehla na stretnutí s rodičmi pri prezentácii myšlienky projektu.

Projekt  MENTAL POWER pripravil mentálny kouč Peter Bielik, ktorý sa podieľal  na príprave hokejovej reprezentácie do 20 rokov na MS v Calgary.  Na realizácii sa bude podieľať aj skúsený športový psychológ František Hál.

„Cieľom projektu je rozvinúť u hráčov mentálne zručnosti do takej podoby, aby sa stali psychicky odolní. Aby dokázali zvládnuť záťažové situácie pred a počas zápasov. Chceme hráčom zvýšiť sebavedomie a  schopnosť presadiť sa. Program počíta aj s teambuildingovými aktivitami zameranými  na vytvorenie tímovej spolupráce a súdržnosti," vysvetlil na stretnutí s rodičmi autor programu, mentálny kouč Peter Bielik.

Súčasťou programu sú aj pravidelné konzultácie s trénermi, stretnutia s rodičmi a monitoring zápasov. Po skončení pilotnej fázy projektu a jeho vyhodnotení na konci marca 2012, je strategickým zámerom klubu, zaradiť mentálnu prípravu ako pevnú súčasť prípravy našich mladých hráčov. Treba konštatovať, že ide o ojedinelý progresívny prvok  športovej prípravy v našich zemepisných šírkach.