Novinky - 12.01.2012 18:51

V piatok zavíta do Trenčína martinský Mountfield - VIDEO

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Tri víťazstvá, z toho jedno dvojbodové a jedna prehra. To je pohľad na posledné štyri stretnutia oboch tímov. Keď sa vrátime na začiatok sezóny, Trenčania privítali MHC hneď v 2.kole na svojom ľade a domov ho vyprevadili s debaklom 7:0. Tromi bodmi sa skončilo aj druhé vzájomné meranie síl pod Turcom, kde už však išlo o vyrovnanejší súboj. V ňom napokon opäť naplno bodovali zverenci trénera Dušana Gregora. To však už neplatilo v ďalšom dueli pod Matúšovým hradom. Martin si po víťazstve 3:1 v Trenčíne odniesol domov so sebou tentoraz namiesto debaklu všetky tri body. Dva z nich si žltočervení vzali späť v najbližšom stretnutí pod Turcom, v ktorom nevideli diváci gól ani po predĺžení. V samostatných nájazdoch rozhodol Peter Fabuš, ktorý tak upravil bilanciu vzájomných stretnutí v prospech Dukly do priemeru 3:1.

Základná časť sa však rýchlo prehupla do svojej druhej polovice a v súčasnosti má čoraz bližšie k samotnému záveru. K tomu nám však ešte niekoľko zápasov predsa len ostáva, v ktorých sa bude ladiť forma na play-off. Trenčania sú zatiaľ na šiestej priečke zaisťujúcej miestenku vo vyraďovacích bojoch, na krk im však dýcha Žilina. Martin stráca na pozíciu Dukly 14 bodov, čo je už vcelku značná strata.

Hokejisti s Čákovým hradom na hrudi sú však naštartovaní víťazstvom pod bystrickým Urpínom na nulu, ktoré by mohlo byť akýmsi spúšťacím motorom k stabilnejším výsledkom. Papierový predpoklad sa javí lepšie v prospech domáceho mužstva, ibaže mladý martinský tím neraz dokázal, že odpisovať sa nenechá. Raz už v Trenčíne koniec koncov aj vyhral.

Zápas 38.kola bude pod taktovkou dvojice hlavných rozhodcov Grečko – Juraj Konc, ktorým budú na čiarach pomáhať Gavalier so Snášelom. 

Dukla TrenčíntímyMHC Mountfield
8,60%využitie presiloviek10,61%
83,73%úspešnosť oslabení80,13%
1226početnosť streľby1128
7,74%úspešnosť streľby8,24%
Fabuš 13         +/-Šišovský 6
Fabuš 14+14   produktivitaMarkovič 11+23
Kováč 92,42    úspešnosťŠimko 91,70
Hiadlovský 92,74   brankárov %Volentier 88,80