Novinky - 12.01.2012 15:37

Som drevák !

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Mnohí možno ešte stále netušia, o čom je reč. A veď nemajú vlastne zatiaľ ani prečo. Dovoľte nám teda, aby sme vás do tejto terminológie zasvätili. Ba vlastne nie my. Slovo prenecháme nositeľovi samotnej vesty s označením „Som drevák“ Ondrejovi Mikulovi. „Dreváka hrávame každý týždeň. Má  to veľmi jednoduché pravidlá. Každý z nás robí blafáky, a ten, kto ostane posledný a nedá, stáva sa drevákom týždňa, a potom nosí takú peknú vestu celý týždeň,“ objasnil celú situáciu zaujímavej hry Ondrej Mikula, ktorý následne ďalej pokračoval: „Každý týždeň to má v podstate niekto iný. Tentoraz to však prischlo mne, je to skvelý pocit, užívam si to,“ neopúšťal humor Ondrejove vyjadrenia.

Takže už vieme, čo je to za hru, dokonca poznáme aj aktuálneho dreváka. Keďže niečo podobné počujeme prvý raz, pátrali sme po histórii. Žiaľ, neúspešne. „Neviem veru povedať, kto to vymyslel. Myslím si však, že je to tu zaužívané už dlhšiu dobu,“ povedal Ondrej.

Ako už vieme, tento týždeň má tú česť nosiť vestu s drevákom na sebe práve trenčianska šestnástka. Kto ju však mal na sebe najviac krát? Žaluje Ondrej Mikula. „Myslím, že v súčasnej sezóne je nás viacero takých, ktorí vestu mali viackrát. Ja osobne som si ju musel obliecť už druhýkrát, v tomto mi však poriadne konkuruje Fico , Bedňa a Tybis,“ poukázal Mikula na troch spoluhráčov Martina Fila, Erika Bednára a Tibora Radulaya.

Zapáčili sa nám aj pravidlá. Blafáky. Je potrebné ten svoj premeniť, avšak Ondrej ho nedal. Spýtali sme sa teda či má problém s týmto spôsobom zakončenia. „No, to ani nie. Občas nás totiž vedia páni brankári vychytať,“ pousmial sa „drevák“.

Trenčianski hokejisti si zvolili iste zaujímavú súťaž, ktorej dali aj pekný názov - Som drevák. A ako vraví sám nositeľ tohto titulu pre aktuálny týždeň, niektorí v kabíne si to náramne užívajú. „Občas si vedia ostatní hráči vystreliť z dreváka, teda z hráča, ktorému tento krásny titul prischne. Mne to tento týždeň často pripomína Fabčo (Peter Fabuš). Ten si to skutočne užíva,“ prezradil na spoluhráča Ondrej.

Veríme, že našim tréningovým drevákom sa budú blafáky dariť hlavne v zápasoch, kde majú oveľa vyššiu cenu. Tréningový zvyk sa však naďalej zachová, verme preto, že aj budúci týždeň sa nám predstaví muž, ktorý si na 7 dní opäť oblečie na seba vestu s označením – Som drevák.